У Луцьку вшанували пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу

У Луцьку вшанували пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу

19.05.16 13:08 0 604
Минуло 72 роки відтоді, коли з Криму протягом 18-20 травня 1944 року було депортовано близько 190 000 кримських татар. Це була остання з низки депортацій населення півострова, які розпочалися з моменту першої анексії Криму Російською імперією ще у ХVIII ст.

громадськість міста та представники влади на Замковій площі біля пам'ятного знаку жертвам політичних репресій мітингом-реквієм відзначили річницю депортації кримських татар.

Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих під час згаданих подій та поклали квіти до пам'ятного знаку.

“ у нас народилася нація — українці. Незалежно від національності, віросповідання, кольору шкіри, розрізу очей, ми всі говоримо з одніє позиції — громадянина України”, - сказав голова громадської організації “Кримські татари Волині” Сервер Зейнідінов. Він зачитав молитву — Суру з Корану за загиблими.

Зі словами співчуття до представників кримськотатарського народу звернувся заступник Луцького міського голови Андрій Киця. “В історії України було багато трагічних подій, однією з яких є депортація кримських татар. Ми повинні допомогти й підтримати представників кримськотатарського народу, адже деякі з них є жителями міста Луцька”, - сказав він.

“Спільними зусиллями ми зможемо зробити нашу землю щасливою, де зможуть вільно жити представники різних народностей і культур”, - наголосив Андрій Киця.

Завершився захід виконанням Державного Гімну України та Гімну кримськотатарського народу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Что собой представляют ...
Наступна новина: Звернення міського голови ...

КОМЕНТАРІ