Понад 40 кг бурштину та спеціальне знаряддя для його видобутку вилучили працівники прокуратури та поліції на Рівненщині

Понад 40 кг бурштину та спеціальне знаряддя для його видобутку вилучили працівники прокуратури та поліції на Рівненщині

19.05.16 20:59 0 628
Прокуратура разом з іншими правоохоронними органами продовжує протидію незаконним операціям із бурштином на території Рівненської області.

Зокрема, у результаті проведених спільних заходів працівники органів прокуратури Рівненщини та оперативного штабу поліції з протидії незаконному видобутку бурштину-сирцю вилучили на території складських приміщень приватного підприємства у місті Сарни близько 31 кг «сонячного» каміння, 1 мотопомпу кустарного виробництва, 9 пожежних рукавів та інше приладдя, пристосоване для незаконного видобутку бурштину.

Також, за результатами проведення 17.05.2016 слідчої дії у м. Здолбунів працівники прокуратури та поліції вилучили 11 кг бурштину-сирцю різної фракції у жителя Полтавської області, який намагався перевезти «сонячне каміння» в автомобілі.

За вказаними фактами розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.198 КК України (придбання, зберігання, завідомо одержаного злочинним шляхом майна). Вартість вилученого бурштину нині встановлюється експертом.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснюють органи прокуратури Рівненської області.

Довідково: санкція статті передбачає відповідальність у вигляді арешту строком до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Прессотерапия: главные ...

КОМЕНТАРІ