Представники сільськогосподарської галузі дізналися про привабливість співпраці із Рівненським центром профтехосвіти ДСЗ

Представники сільськогосподарської галузі дізналися про привабливість співпраці із Рівненським центром профтехосвіти ДСЗ

19.05.16 11:09 0 708
РЦПТО ДСЗ активно підтримує ініціативу зустрічей із роботодавцями, оскільки потужна матеріально-технічна база та досвідчена викладацька команда центру – це гарантія кваліфікованої підготовки майбутніх спеціалістів для будь якої галузі вітчизняного ринку.

Так, днями до Олександрійського навчального відділення РЦПТО ДСЗ завітали роботодавці із Сарненщини та Здолбунівщини. Серед присутніх – представники управління агропромислового розвитку Здолбунівської РДА, ПрАТ «Мізоцьке ремонтно-транспортне підприємство», ФОП Юсенко В.М., ФОП Васькевич І.А., ФОП Толкач В.В., а також Спасівський сільський голова Роман Кравець.

Завідувач відділення Олександр Сидорець розповів, що навчальне відділення зводилося спочатку силами працівників РЦПТО. Усі приміщення, майданчики, допоміжні будівлі з'явилися внаслідок спільної та злагодженої роботи представників центру та слухачів, і велика частина меблів та металопластикових виробів зроблена також власними силами. Навчальне відділення поступово від перших 4 професій перейшло до 38 ліцензованих професій, а це підготовка до 120 слухачів на місяць. У штатному складі викладачі та майстри виробничого навчання із великим життєвим досвідом. Навчання, в основному, зосереджено на сільськогосподарському напрямі. Навчальне поле, яке охоплює до 40 га земель, дозволяє слухачам вчитися обробляти землю, готувати її до посівів, засівати, доглядати за рослинами під час дозрівання, спостерігати за сезонними змінами та погодними впливами на урожай. Нині на полі працюють трактори, готується площа під посіви гречки.

До слова, слухачі мають змогу навчатися в РЦПТО ДСЗ за рахунок служби зайнятості, за направленням від роботодавців, на платній основі або ж із Фонду захисту інвалідів. Комфортне проживання слухачів забезпечується гуртожитком готельного типу, а безкоштовний довіз на навчання здійснюється власним автобусом.

Олександр Сидорець ознайомив присутніх із професіями, які мають найбільший попит: робітник фермерського господарства (водії, трактористи, доярі, тваринники, автослюсарі та інші), робітники деревообробної галузі, кравці, електрозварювальники, рихтувальники кузовів та інші. Роботодавці відвідали оснащені майстерні, кабінети, лабораторії, цехи, гаражі, побували на уроках, поспілкувалися із викладачами та майстрами виробничого навчання.

Головною перевагою навчання в РЦПТО ДСЗ є те, що навчальний заклад готовий розглянути будь які пропозиції роботодавців щодо підготовки фахівців. З метою максимального забезпечення робітничими кадрами, ЦПТО має можливість корегувати навчальні програми, розробляти методичні рекомендації, формувати групи вузьких спеціалістів, закуповувати необхідну навчальну техніку. Є багато прикладів, коли зверталися роботодавці з потребою навчити обслуговувати нову техніку, виконувати роботу на обладнанні іноземного виробництва. Є досвід підготовки за індивідуальним замовленням робітників деревообробної та металообробної галузей, швейного виробництва. Так, Дубровицький, Гощанський, Здолбунівський райони, звідки зверталися до РЦПТО, вже забезпечені такими спеціалістами.

Важливим напрямком роботи Олександрійського начального відділення є тісна співпраця із волонтерськими організаціями. Так, на їхні замовлення для військових потреб було виготовлено буржуйки, маскхалати, прапори. Отримано замовлення і на виготовлення спеціальних пристроїв для зняття розтяжок.

Під час розмови акцент було зроблено на специфіці проведення виробничої практики для слухачів РЦПТО ДСЗ: для роботодавця, в якого слухачі проходять практичні заняття, вона є безкоштовною. І ця відмінність являється особливо привабливою у співпраці.

Роботодавці цікавилися майстернями з деревообробки, оглянули нові станки та умови навчання слухачів.

На зустрічі із роботодавцями заступник директора із навчально-виробничої роботи Руслана Бодренко познайомила присутніх із структурою навчального закладу та виразила надію на подальшу плідну співпрацю, запропонувавши об'єднатися в Консультативну раду з сільськогосподарських професій. Досвід роботи такого дорадчого органу підтверджує необхідність спільно із роботодавцем вибудовувати програму підготовки слухачів, враховувати тенденції ринку та потреби в спеціалістах. Нова команда однодумців – це обов'язково позитивний досвід, який максимально сприятиме успішному навчанню та працевлаштуванню безробітних.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 50 призовників з ...
Наступна новина: Как правильно выбирать ...

КОМЕНТАРІ