Як вибрати юриста,адвоката?

Як вибрати юриста,адвоката?

19.05.16 18:05 0 741

На сьогодні, ринок консалтингових послуг дуже сильно розвинений як в столиці так і в інших регіонах. Доступна величезна кількість пропозицій в юридичній сфері. Так як знайти грамотного фахівця, що виконає свою роботу на найвищому рівні? Про це нам розповість Вікторія Соколова - юрист-консультант сайту ruzakon.net (до речі, тут ви можете отримати безкоштовну юридичну консультацію).

Найчастіше робота в юридичних фірмах побудована наступним чином. Маємо авторитетного юриста з ім'ям, відомого багатьом, який і проводить зустрічі з клієнтами. Після укладення договору за справу беруться зовсім інші юристи, і найчастіше їх кваліфікація залишає бажати кращого. У разі негативного рішення вашого питання Вам розкажуть казку про те, що суддя куплений, або «ну ми ж говорили вам, що у вас не повний комплект документів». Далі вам можуть пообіцяти, що в апеляції, а потім і в касації вашу справу вони точно виграють. Але результат може залишитися таким же, як і в першій інстанції. Чому так буває? Все через низький професіоналізм конкретного виконавця.

Як же знайти юриста, що зможе достойно захистити в суді ваші інтереси?

Щоб вибрати юриста (втім, як і стоматолога і фахівця інших професій), насамперед потрібно опитати знайомих, які вже вдавалися до таких послуг. Якщо вам порадили конкретного фахівця, то звертайтеся саме до нього, а не просто в фірму, де він працює. У кожній професії зустрічаються горе-фахівці і від цього ніхто не застрахований. Але прочитавши цю інструкцію з пошуку хорошого юриста (адвоката), ви з більшим ступенем імовірності знайдете такого фахівця.

Зазвичай, щоб знайти юриста, клієнт обходить кілька юридичних фірм, дивиться на те, кого вдає із себе юрист (адвокат), як він розмовляє, де знаходиться офіс і наскільки все це презентабельно виглядає. Порівнявши кілька варіантів за ціною, солідністю офісу, близькістю до клієнта і ще кількома параметрами, замовник приймає рішення. І в кінцевому рахунку вам залишається тільки довіритися зробленому вами вибору. Багато хто вважає, що якщо юрист (адвокат) виглядає шикарно і у нього є всі атрибути, властиві юристу, то це говорить про його успішність, і це гарантія того, що ваша проблема буде вирішена якісно і в строк. Але в більшості випадків розкіш досягається високими гонорарами, аж ніяк не якістю послуг, що надаються. Та й як уже писав раніше, швидше за все фактично всю роботу буде виконувати інший фахівець. Такий принцип побудови компаній використовується повсюдно. Напевно ви самі зможете згадати багато прикладів з власного життя, коли ви щось купуєте або замовляєте якусь послугу, з вами мило спілкуються консультанти (тки) модельної зовнішності, а фактично роботу виконують іноземці з СНД. Коли ж у вас з'являються претензії до якості товару або послуги, то вас перемикають на відвертих хамів. Тому настійно рекомендую ознайомитися з фактичним виконавцем.

Як зазвичай вибирають собі юриста?

Обходячи юридичні компанії, часто ви можете побачите дорогий офіс, розкішний кабінет, кілька нудьгуючих працівників, дорогі аксесуари юристів. Все це вимагає великих накладних витрат, і будьте впевнені, вони ляжуть саме на ваші плечі. Якщо юрист звик брати 30 000 руб за одне засідання, то він так і буде дотримуватися цієї суми. Якщо ви все таки отримаєте від нього значну знижку, то ризикуєте не отримати належного результату, так як у цього юриста знизиться мотивація вести вашу справу на належному рівні і досягати потрібного результату. Поставте себе на його місце, якщо вам роботодавець завжди платив 50 000 рублів на місяць, а потім в один момент став платити 20 000 рублів, то ви як і раніше будете гарне працювати? Багато хто скаже так, а багато хто скаже ні, все залежить від людини.

Щоб застрахувати себе від відвертого шахрайства, необхідно відвідати офіс компанії. Якщо офіс компанії знаходиться в бізнес-центрі, то можна поцікавитися у охоронця, чи давно знімає юридична фірма офіс. Багато шахраїв знімають офіс буквально на період зустрічі, і багатьох клієнтів це може збити з пантелику.

Знайти юриста, який зможе гідно захистити ваші інтереси в суді можна. Для цього потрібно перевірити, щоб у нього був досвід у сфері, в якій у вас виникла проблема. У кожній професії є спеціалізації. Наприклад, ви ж не підете лікувати очі до стоматолога, а зуби до офтальмолога, хоча обидва вони лікарі. Так і у юристів є своя спеціалізація. Багата судова практика юриста може свідчити про його доброчесність і про високу кваліфікацію. Дійсно, тільки фактично виконана раніше робота розповість про юриста краще будь-якого резюме. Адже судові справи з недавнього часу стали відкритими і завжди можна отримати доступ до того чи іншого рішення або постанови суду, щоб перевірити, чи дійсно той чи інший представник брав участь у процесі по вказаній справі. Знаючи номер справи можна через пошукову систему знайти справу і подивитися, хто був представником по ній. Ознайомившись з судовими справами потенційного виконавця, ви тим самим вб'єте двох зайців. По-перше, це зніме ризик можливого шахрайства. По-друге, ви виберете дійсно ту людину, яка активно практикує і знає цей процес зсередини. Вибираючи юриста лише за зовнішніми даними, ви ризикуєте програти свою справу.

А знайшовши хорошого юриста, обов'язково подбайте про складання договору з ним.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Посол Японії в Україні ...

КОМЕНТАРІ