Житомирщина: в області триває тиждень безпеки дорожнього руху

Житомирщина: в області триває тиждень безпеки дорожнього руху

20.05.16 13:56 0 670
За ініціативи Міністерства охорони здоров'я України, підтримки Кабінету Міністрів України, із залученням профільних міністерств та відомств, обласних та Київської міської держадміністрацій, міжнародних і вітчизняних організацій з 16 по 22 травня 2016 року в Україні пройде Тиждень безпеки дорожнього руху.

Ризик травмування або загибелі людей на наших дорогах у 5-6 разів вищий, ніж у розвинених Європейських країнах. Основна тому причина – це низький рівень свідомості водіїв. Недотримання ними вимог правил дорожнього руху, здійснення неконтрольованих маневрів та обгонів з виїздом на зустрічну смугу руху призводить до виникнення тяжких дорожніх пригод.

Тільки на автомобільних дорогах загального користування (дороги між населеними пунктами) щорічно отримують травми несумісні з життям до 2,5 тисяч осіб. Це близько 50% від усіх загиблих внаслідок ДТП. Близько 10 тисяч осіб отримує різного ступеню тілесні ушкодження, що становить третину від усіх травмованих в таких пригодах по країні.

Нагадаємо, що у рамках Тижня безпеки дорожнього руху 19 травня, проходить загальнодержавна акція із здачі крові для постраждалих у ДТП.

Кров можна здати у Житомирському обласному центрі крові з 8.00-13.00 за адресою: вул. Кибальчича, 16. При собі мати паспорт та ідентифікаційний код.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З нагоди Дня Вишиванки ...
Наступна новина: Триває підготовка проекту ...

КОМЕНТАРІ