На Міжнародному інвестиційному форумі «Тернопільщина Invest – 2016» підписали угоду про міжрегіональне співробітництво

На Міжнародному інвестиційному форумі «Тернопільщина Invest – 2016» підписали угоду про міжрегіональне співробітництво

20.05.16 20:42 0 891
У рамках Міжнародному інвестиційному форумі «Тернопільщина Invest – 2016» були підписані угоди про міжрегіональне співробітництво із Тауразьким повітом Литовської Республіки та Черкаською областю.

Підписання даної угоди надає можливість спільно реалізувати низку заходів державної регіональної політики. Окрім того, передбачається співпраця у сфері інвестиційної діяльності та державно-приватного партнерства, розвитку та реформування економіки, створення нових високоефективних виробничих потужностей, налагодження системи міжрегіональних зв'язків, визначених у Державній стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року. Окрім цього, розвиток галузей господарського комплексу регіонів, встановлення кооперованих зв'язків між підприємствами регіонів.

«Наше завдання полягає у налагодженні контактів між бізнесом й партнерами з інших країн, — наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. — Для нас – це насамперед можливість презентувати власний потенціал. Ми відкриті для усіх, хто хоче легально працювати, створючи додаткові робочі місця й сплачуючи податки».

До слова, робочі візити литовської делегації дали можливість досягнути домовленостей розвивати співробітництво у сфері підприємництва освіти, туризму, альтернативної енергетики. Один із основних напрямків подальшої співпраці — поглиблення міжрегіонального партнерства на рівні районів Тернопільської області шляхом підписання низки угод про співпрацю з районами Тауразького повіту Республіки Литва, надання гуманітарної допомоги військовослужбовцям та мирним жителям, які перебувають в зоні антитерористичної операції на Сході України. А також можливість реабілітації та надання психологічної допомоги військовослужбовцям у медичних центрах Литви. Торік 20 дітей з сімей військовослужбовців Тернопільської області, учасників АТО оздоровилися у місті Таураге.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Роботи чернігівських ...
Наступна новина: Вінничина: на початок ...

КОМЕНТАРІ