Степан Барна: «Тернопільщина готова стати осередком економічного зростання та локомотивом реформ»

Степан Барна: «Тернопільщина готова стати осередком економічного зростання та локомотивом реформ»

20.05.16 14:25 0 624
На Тернопільщині відбувається Міжнародний інвестиційний форум «Тернопільщина Invest – 2016». У даному заході, що триватиме впродовж 19-20 травня, беруть участь близько 25 іноземних делегацій із 18 країн світу. 10 міжнародних донорських організацій, представники іноземних дипломатичних установ та міжнародних організацій, акредитованих в Україні, регіонів країн – партнерів і потенційних партнерів міжрегіонального співробітництва області та представники бізнесу.

У першій половині дня, 19 травня доповіді й презентації відбувалися у приміщенні «PODOLYANY HALL» торговельно-розважального комплексу «Подоляни» , що в Тернополі.

У вітальному слові голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна подякував іноземним гостям за прояв зацікавленості до нашого краю. Також керівник області відзначив, що присутність багатьох представників українського бізнесу свідчить про зростання рівня довіри до влади регіону.

«Два основних завдання стоять перед областю: створення нових робочих місць та зростання доходів населення, — наголосив Степан Барна. — І ми маємо для цього необхідний потенціал. Тернопільщина готова стати осередком економічного зростання та локомотивом реформ».

На переконання голови ТОДА, три ключові моменти сприяють надходженню інвестицій в область: вдале логістичне розташування, лідерство у впроваджені реформи децентралізації та високоосвічені професійні кадри.

«Тернопільщина Invest-2016» — це нагода заявити про себе, — зазначив Степан Барна. — Маючи підтримку Президента та уряду, наша область готова бути надійним партнером та потужним майданчиком для інвестування в економічній та соціальній сфері».

Під час пленарного засідання, яке пройшло під гаслом «Тернопільщина – надійний партнер!», відбулися презентації інвестиційного потенціалу області, що представлений успішними інвестиційними проектами (ТзОВ “СЕ Борднетце Україна”, ПрАТ “Тернопільський молокозавод”, ТзОВ “Бучачагрохлібпром”).

По завершенні даного засідання учасники продовжили роботу в Збаразькому замку, де запланована офіційна зустріч керівництва держави та області з іноземними делегаціями, керівниками іноземних дипломатичних установ, акредитованих в Україні.

Довідково

Основною складовою форуму є панельні дискусії у таких напрямках: «Туризм – перспективи розвитку», «Агропромисловий комплекс: нові можливості», «Економічно спроможні громади – сильна Тернопільщина: час реформ», «Платформа для ділового спілкування: стратегічні інвестиційні проекти Тернопільщини», «Енергоефективність та альтернативні види енергії», «Бізнес та влада: партнерство заради процвітання», «Шляхи створення успішного бізнес-середовища Тернопільщини».

Співорганізатором заходу є Програма USAID «Лідерство в економічному врядуванні», серед першочергових завдань якої - покращення бізнес-клімату шляхом втілення вагомих реформ у секторі малого та середнього бізнесу та національному та регіональному рівнях. Тернопільщина – одна з пілотних областей, де експерти Програми впроваджують ініціативи, покликані дати поштовх для розвитку малого та середнього підприємництва. Зокрема, нещодавно Тернопільською обласною адміністрацією було прийнято стратегію розвитку МСП на 2016-2020 роки, яка є першою в Україні регіональною стратегією, що розроблена у відповідності до принципів Акта з питань малого бізнесу для Європи. Стратегія підготовлена з ініціативи Тернопільської ОДА, представників бізнес-об'єднань та громадськості за сприяння Програми USAID ЛЕВ. На черзі – розробка плану впровадження стратегії та профайлу МСП Тернопільщини. Такі засадничі документи мають сформувати бачення для комплексного розвитку МСП у регіоні та покращення бізнес-клімату, продемонструвавши потенційним інвесторам готовність області до співпраці.

Долучилися до проведення заходу Міжнародна торгова палата ICC Ukraine, громадська організація «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій», Європейська Бізнес-Асоціація тощо.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завдяки прокуратурі до ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ