У Рівненській області рятувальники зустрілися з учнями навчально-виховного комплексу міста

У Рівненській області рятувальники зустрілися з учнями навчально-виховного комплексу міста

20.05.16 14:56 0 612
19 травня працівники Кузнецовського міського сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області провели урок безпеки життєдіяльності у навчально-виховному комплексі № 1 міста.

«Вогонь – друг, вогонь – ворог» – саме з таких слів рятувальники розпочали урок для вихованців закладу. Метою проведення даного заходу стало навчання наймолодшого покоління правилам безпеки життєдіяльності, вмінню діяти і не розгубитися в будь-яких небезпечних ситуаціях.

Як відомо, найбільш дієвим способом донести до дитини важливу, а подекуди, життєво необхідну інформацію, можливо в ігровій формі, використовуючи при цьому наочні приклади, розповідали про можливі небезпеки, які можуть їх підстерігати у житті.

Під час заняття дітлахам розповідали корисні тематичні факти, загадували загадки, проводили для них конкурси на кмітливість та активність. Словом, діти цього дня не лише отримали багато нової корисної інформації, а дізнавалися про будні рятувальників та особливості їх роботи.

Подібні заходи є дієвою профілактикою пожеж і проводяться не вперше. Такі уроки дають можливість суттєво зменшити виникнення надзвичайних ситуацій за участю дітей. Дозволяють підняти культуру життя і навчити дітей не лише уникнути небезпеки але, коли вже й трапилось лихо, правильно діяти у складній ситуації. Після проведення таких заходів діти усвідомлюють всю важливість роботи бійців Державної служби з надзвичайних ситуацій, а це, в свою чергу, є профілактикою хибних викликів, оперативного-реагування та ліквідації надзвичайних ситуацій на їх початковій стадії.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна: ...
Наступна новина: Інвестиційні проекти ...

КОМЕНТАРІ