Війська Іраку визволили від ісламістів іще одне місто

Війська Іраку визволили від ісламістів іще одне місто

20.05.16 12:18 0 8862
Військові Іраку повідомили, що визволили від бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава» місто Ар-Рутба в пустельному західному регіоні країни. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За словами іракських військових, вони за підтримки повітряних ударів коаліції під проводом США повністю визволили місто, що за 360 кілометрів на захід від столиці Багдада.

Речник коаліції, полковник армії США Стівен Воррен, зі свого боку, заявив, що зачистка сил ісламістів іракськими військами в місті ще триває. За його словами, спротив ісламістів там був поміркований чи й слабкий.

Місто Ар-Рутба лежить у найменш населеній, значною мірою пустельній провінції Аль-Анбар, на головному шляху з центру Іраку до Йорданії. Іракські війська почали наступ на нього три дні тому.

Минулого місяця урядові війська Іраку і їхні союзники з лав місцевих ополчень визволили від ісламістів також місто Гіт у цій провінції, а перед тим, у лютому, також її головне місто Рамаді.

Бойовики угруповання «Ісламська держава» захопили значні території в Іраку й сусідній Сирії ще влітку 2014 року, а частини провінції Аль-Анбар вони захопили пізніше. Останнім часом іракські війська за підтримки союзників і коаліції намагаються визволити від ісламістів частини захоплених ними територій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 21 травня Україна ...
Наступна новина: За втручання ...

КОМЕНТАРІ