Правоохоронцями Вінницької області вживаються заходи щодо встановлення верховенства Закону у сфері містобудівної діяльності

Правоохоронцями Вінницької області вживаються заходи щодо встановлення верховенства Закону у сфері містобудівної діяльності

21.05.16 11:03 0 849
Так, відповідно до ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» суб’єкт господарської діяльності, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

Величина пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту визначається у договорі, укладеному з органом місцевого самоврядування, з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва об'єкта, визначеної згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами.

Разом з тим, службові особи двох підприємств, проводячи свою господарську діяльність на території області, здійснюючи будівельні роботи у порушення зазначеної вище норми Закону ухилились від укладання договору та сплати відповідних пайових внесків.

За попереднім підрахунком сума несплачених коштів сягає близько 16 млн грн, чим спричинено збитків територіальним громадам районів на вказану суму.

З урахуванням викладених вище обставин, прокуратурою Вінницької області за матеріалами обласного Управління Служби безпеки України, зареєстровані відповідні кримінальні провадження, досудове розслідування яких доручено територіальним відділенням Національної поліції області. Проводяться необхідні слідчі дії.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Опис серіалу «Чудове ...

КОМЕНТАРІ