Вінничина: на початок травня 53 підприємства області мали заборгованість із заробітної плати (+фото)

Вінничина: на початок травня 53 підприємства області мали заборгованість із заробітної плати (+фото)

21.05.16 08:05 0 647
Питання зарплатних боргів обговорювалось 20 травня , на засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке відбулось під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка.

На засіданні обговорювали стан погашення заборгованості на підприємствах-боржниках та розрахунки по заборгованості до Пенсійного фонду.

Особливістю шньої зустрічі Андрій Гижко назвав те, що основна увага приділятиметься погашенню зарплатних боргів на підприємствах державної і комунальної форм власності: «Неприпустимо, коли на комунальних підприємствах існує заборгованість із виплати заробітної плати»,- підкреслив він.

Про погашення заборгованості на підприємствах-боржниках доповідала заступник директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Людмила Каратаєва.

За її словами, станом на 1 травня 2016 року, заборгованість із заробітної плати мали 53 підприємства області (включаючи 23 економічно активні підприємства, 26 підприємств-банкрутів та 4 економічно неактивні підприємства) і становила в цілому по області 14,7 млн. грн.

У структурі загальної суми боргу — 5,4 мли. грн. або 36,6% припадає на економічно активні підприємства, 6,7 млн. грн. або 45,4% — на суб'єкти господарювання, щодо яких реалізовується процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, решта - 2,6 млн. грн. — на підприємства, які призупинили свою виробничо-господарську діяльність у 2016 і попередніх роках.

Щодо динаміки погашення заборгованості із виплати заробітної плати до попереднього місяця (тобто до 1 квітня 2016 р.) відбулося погашення боргів на 0,9 млн. грн. або на 5,5% та, одночасно, відбувся ріст боргів на 4,6 млн. грн. або на 45,5% до початку року (борг станом на 01.01.2016 р. становив 10,1 млн. грн.).

Значна частка утворених боргів по відношенню до початку року (2,9 млн. грн. або 79%) припадає підприємствам, що належать ВАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

Зменшення заборгованості до початку поточного року відбулося лише у Барському та Козятинському районах.

Загальна кількість працівників, яким заборгували підприємства різних категорій станом на 1 травня 2016 р. становить 3640 особи, з яких 43% ( 1561 осіб) - працівники економічно активних підприємств, 28% (1004 особи) – Підприємств- банкрутів, 29% (1075 осіб) - економічно неактивних підприємств.

Найбільша питома вага боргу припадає на інші форми власності 88%, а це - 12,9 млн. грн., найменше на комунальній формі власності - 3% - 0,4 млн. грн., 9% або 1,4 млн. грн. - підприємств державної форми власності.

За видами діяльності серед економічно активних підприємств основна частка боргу (2,9 млн. грн.) припадає галузі транспорту, де майже тисячі працівникам не виплачено зарплату.

Станом на 1 травня 2016 року не мають боргів із виплати заробітної плати

Гайсинський, Літинський, Могилів-Подільський, Оратівський, Піщанський, Тиврівський, Хмільницький, Чернівецький, Ямпільський райони та м.Хмільник.

Члени комісії заслухали керівників підприємств, які мають борги по виплаті заробітної плати , звіти заступників голів райдержадміністрацій та міських голів тих районів, де накопичилась найбільша заборгованість. У ході засідання Андрій Гижко дав відповідні доручення керівникам департаментів та управлінь щодо вирішення питання погашення заборгованості.





























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Міжнародному ...
Наступна новина: В Луцьку секретар міської ...

КОМЕНТАРІ