Віднині кожна територіальна громада Вінниччини має можливість отримати місцеве радіомовлення (+фото)

Віднині кожна територіальна громада Вінниччини має можливість отримати місцеве радіомовлення (+фото)

21.05.16 14:08 0 614
Вінницька обласна державна адміністрація долучилась до реалізації проекту «Радіо громад», запровадженого Національною Радою України з питань телебачення і радіомовлення.

У зв'язку з тим, що останнім часом спостерігається тенденція зменшення обсягів місцевого мовлення та місцевих телерадіоорганізацій, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення виступає за розбудову в діапазоні 87,5-108 МГц малопотужних передавачів для забезпечення невеликих населених пунктів та територіальних громад програмами суспільного та місцевого радіомовлення, що сприятиме підвищенню інформування населення та його оповіщення. В зв'язку з цим Національна рада активно запроваджує проект «Радіо громад».

Проект передбачає створення мережі малопотужних ФМ-радіопередавачів з метою інформаційного забезпечення територіальних громад. Основні положення проету:

1. Територіальні громади мають право на здійснення власного ФМ-мовлення

2. Суб'єктом ліцензування мовлення громад можуть бути громадські ТРО, що створюються територіальними громадами.

3. Одна громада має право на 1 канал мовлення. Ліцензування громадських радіоорганізацій здійснюється поза конкурсом.

4. Мовлення громад здійснюється на

5. принципах суспільного мовлення.

6. Крім трансляції власного програмного продукту громади можуть мати право транслювати одну з програм суспільного мовлення

Слід зауважити, що цей проект відповідає базовим принципам децентралізації управління державою, надання більших повноважень територіальним громадам.

Попередню інформацію щодо проекту можна знайти на офіційній веб-сторінці Національної ради України з питань ТБ і РМ за посиланням: http://www.nrada.gov.ua/ua/publikaciivzmi/28732.html. Консультацію щодо дій територіальної громади у випадку бажання здійснювати мовлення можна одержати у представника Національної ради (м.Вінниця, вул.Соборна, 72, к.308, тел. (0432) 61-15-01.)

Презентація.pptx

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Степан Барна: ...

КОМЕНТАРІ