Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з освітянами міста Брест

Луцький міський голова Микола Романюк зустрівся з освітянами міста Брест

21.05.16 13:20 0 714
До Луцька прибули освітяни міста Брест Республіки Білорусь для підписання угоди про співпрацю. Директор гімназії №4 міста Бреста Олена Шкулепа та учитель іноземних мов цього навчального закладу Ольга Карпович зустрілися з Луцьким міським головою Миколою Романюком, його заступником Андрієм Кицею. У розмові також взяли участь начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева, директор КЗ «Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради» Олександр Мишковець.

Микола Романюк щиро подякував освітянам Бреста за те, що виявили бажання підписати угоду. “Діти — наше майбутнє. Освіта в нашому місті - одна з пріоритетних галузей. Сподіваюся, наша співпраця буде взаємокорисною. Я буду цьому сприяти”, - сказав міський голова. Микола Романюк розповів, що кожна з шкіл Луцька має власні традиції та напрямок роботи. Усі навчальні заклади міста мають високі показники знань. За результатами предметних олімпіад, конкурсів-захистів наукових робіт, ЗНО луцькі школи серед кращих у державі. Також велика увага приділяється естетичному розвитку юних лучан. 4,5 тисячі дітей займаються у гуртках та студіях Палацу учнівської молоді, у місті успішно працюють три музичні і дитяча художня школи. Міська влада створює належні умови для навчання дітей. Активно впроваджуються енергоощадні заходи. Для цього залучаються не лише кошти міського бюджету, а й інвестиції, зокрема, ЄБРР та НЕФКО (Північна екологічна фінансова корпорація). Для активізації написання грантових проектів було створено управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності.

Микола Романюк акцентував, що Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького має хороший досвід міжнародного співробітництва. Налагодила співпрацю з німецькими, польськими, грузинськими, білоруськими освітянами. Міський голова висловив сподівання, що угода, яка буде підписана, також стане початком продуктивної взаємокорисної діяльності, адже українці і білоруси мають багато спільного.

Завтра підпишуть угоду директор Комунального закладу «Луцька гімназія № 4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області» Олександр Мишковець та директор гімназії № 4 міста Бреста Олена Шкулепа. Її буде підписано, керуючись цілями і принципами Угоди між Урядом Білорусі та Урядом України про міжрегіональне співробітництво, Угоди про партнерство між містами Луцьк (Україна) і Брест (Білорусь) від 23 серпня 2003 року, з метою подальшого зміцнення і розвитку співпраці між містами, враховуючи добросусідські відносини, що історично склалися, беручи до уваги позитивний досвід співробітництва між Україною та Республікою Білорусь, спільного розробленого проекту "Технології Об'єднують Культури" (TCC, Technologies Connecting Cultures) в рамках програми територіального співробітництва східного партнерства Білорусь-Україна.

Згідно з угодою, гімназії Луцька та Бреста вважають доцільним розвивати наступні форми партнерства у сфері освіти: організація спільних методичних рад для напрацювання та узгодження освітніх програм; спільна участь в Європейських та міжнародних програмах та проектах; організація обміну учителями, учнями; вивчення проблем удосконалення викладання природничих, гуманітарних і художньо-естетичних наук в навчальних закладах; розробка та реалізація спеціалізованих навчальних програм для учнів, які навчаються згідно положення про обмін між навчальними закладами; розвиток концепції електронного дистанційного навчання шляхом створення спільних центрів дистанційного навчання, підготовка та обмін електронними курсами і навчальними матеріалами; культурний і спортивно-туристичний обмін організованими групами вчителів та учнів. Угода діятиме протягом 5 років із можливістю подальшого продовження за взаємною домовленістю сторін.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новини агропромислової ...
Наступна новина: Іноземним партнерам ...

КОМЕНТАРІ