Іноземним партнерам представили проект логістичного центру на базі Тернопільського аеропорту

Іноземним партнерам представили проект логістичного центру на базі Тернопільського аеропорту

21.05.16 13:44 0 586
Під час панельної дискусії «Платформа для ділового спілкування: стратегічні інвестиційні проекти Тернопільщини», яка відбувалася у Збаразькому замку у рамках Міжнародного інвестиційного форуму «Тернопільщина Invest – 2016», представили проект логістичного центру на базі Тернопільського аеропорту.

«Наш район представив три проекти, один з них – логістичний центр на базі аеропорту, - констатував голова Тернопільської районної державної адміністрації Олександр Похилий. – Зокрема, у проекті визначено першочергові заходи – відновлення злітно-посадкової смуги та освітлення, закупівля автотранспорту та реконструкція двох пасажирських терміналів. Щодо коштів, то кожен інвестор може розраховувати по-різному. Однак за розрахунками, які провели тернопільські науковці, потрібно щонайменше 158 млн. євро».

Голова обласної державної адміністрації Степан Барна переконаний, що відновлення авіаційних рейсів з аеропорту «Тернопіль» призведе до фінансової стабілізації роботи летовища, створення додаткових робочих місць, покращення інвестиційного клімату, що в свою чергу забезпечить повернення коштів в державний бюджет шляхом сплати податків та платежів.

«Мене дуже зацікавив проект щодо відновлення діяльності аеропорту. Можливо, саме на цьому форумі інвестори зацікавляться цим об`єктом», - констатував очільник краю.

Аеропорт «Тернопіль» належить до класу «Г».Пропускна спроможність – 50 пас/год. Після передачі у 2001 році авіапідприємства з державної в комунальну власність Тернопільської обласної ради практично призупинились регулярні авіаційні перевезення.

На теперішній час виконуються лише чартерні перевезення. Відсутність регулярних авіаційних рейсів не дозволяє стабілізувати роботу підприємства.

В 2015 році Тернопільським обласним комунальним підприємством «Фірма Тернопіль-авіаавтотранс» від господарської діяльності отримано 150 тис. грн доходів, в тому числі 90 тис. грн від авіаційної діяльності. Забезпечено здійснення 29 авіарейсів та відправлення 48 пасажирів.

Упродовж останніх десяти років у розвиток підприємства не вкладалися цільові кошти. За рахунок коштів, які виділялись відповідно до діючих обласних програм розвитку аеропорту, погашалась лише кредиторська заборгованість підприємства за попередні роки.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцький міський голова ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ