У Рівненській області рятувальники здійснюють перевірку готовності служб цивільного захисту району до реагування на можливі надзвичайні ситуації

У Рівненській області рятувальники здійснюють перевірку готовності служб цивільного захисту району до реагування на можливі надзвичайні ситуації

21.05.16 18:13 0 749
Відповідно до Плану основних заходів цивільного захисту Рівненської області на 2016 рік затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації, в період з 19 по 20 травня у Демидівському районі, комісією Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області спільно з представниками управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Рівненської облдержадміністрації, навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області проводиться комплексна перевірка стану реалізації державної політики у сфері цивільного захисту та організації роботи з питань техногенної та пожежної безпеки.

Так, 19 травня в Демдівській районній державній адміністрації відбулась робоча нарада під головуванням заступника начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у рівненській області Олега Панюка. Також були присутні члени комісії Державної служби України з надзвичайних ситуацій, керівники районних органів влади.

За словами голови комісії Олега Панюка, основною метою перевірки є не тільки оцінка діяльності районної ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту, а й надання організаційно-методичної допомоги керівному складу органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій у виконанні покладених на них завдань у сфері захисту населення і територій району, реагуванні на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру походження, забезпечення пожежної безпеки та управління силами реагування.

Одним із етапів перевірки стало відпрацювання ліквідації умовної надзвичайної ситуації. Згідно з тактичним задумом, 19 травня о 15:57 в смт. Демидівка в Районному будинку культури по вулиці Б. Хмельницького, 12 стався вибух кисневого балону з подальшим горінням.

Внаслідок вибуху виникла пожежа на площі 20 м2, ударною хвилею було зруйновано стіни, виявлено 3 постраждалих. До ліквідації наслідків надзвичайної події було залучено 5 осіб особового складу та 1 пожежна автоцистерна ДПРП-1 ДПРЗ-4 Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області, один екіпаж екстреної медичної допомоги, аварійні бригади комунальних підприємств, служба газу та працівники Національної поліції.

Після прибуття до місця події, з метою пошуку та рятування людей, пожежно-рятувальним підрозділом було сформовано ланку газодимозахисної служби. Після відключення будинку від електропостачання о 16:10 вогнеборці приступили до гасіння умовної пожежі.

О 16:30 пожежу було ліквідовано, після чого після чого особовий склад розпочав розбір конструкцій та пошук постраждалих. Одночасно з цим, працівниками Національної поліції району було організовано огородження в районі виникнення надзвичайної події.

Члени комісії Державної служби України з надзвичайних ситуацій оцінили взаємодію рятувальних спецслужб району й наголосили на необхідності проведення таких навчань та тренувань для більшого злагодження дій аварійно-рятувальних підрозділів в районі.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Під час роботи форуму ...
Наступна новина: Ксенія Ляпіна: ...

КОМЕНТАРІ