Степан Барна: "Суть реформ - якісні медичні послуги мають бути доступні кожному!"

Степан Барна: "Суть реформ - якісні медичні послуги мають бути доступні кожному!"

21.05.16 11:36 0 645
На Тернопільщині проводиться формування підрозділів сучасної швидкої медичної допомоги з забезпеченням доїзду до хворого в сільській місцевості до 20 хвилин, в місті – до хвилин з станціями швидкої допомоги, пунктами постійного та тимчасового базування.

Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Степан Барна під час виїзного засідання колегії Міністерства охорони здоров'я України «Особливості функціонування системи охорони здоров`я в умовах децентралізації та співпраця з об'єднаними територіальними громадами», яке триває на Тернопільщині.

«Ми маємо працювати не на кількісні показники, а для підвищення якості надання медичних послуг, - констатував очільник краю. – Ось це – суть реформи. Зміни має відчути кожен. Тернопільщина – один з лідерів у впровадженні реформи децентралізації, у нас функціонує 26 об`єднаних територіальних реформ, і це – найбільший показник в Україні. Крім того, ми вже маємо певний досвід у впровадженні заходів з децентралізації саме у галузі медицини. Думаю, наш досвід буде корисний нашим колегам!».

Привітав учасників колегії в. о. Міністра охорони здоров`я Віктор Шафранський.

«Президент і Уряд ставлять завдання проведення негайних реформ у галузі охорони здоров`я, констатував Віктор Шафранський.. – Тому маємо залучити всі ресурси, щоб якнайшвидше кожен відчув зміни на краще. Особливу увагу хочу звернути на важливості надання медичної допомоги на первинному етапі. Як свідчить статистика, 80% звернень щодо медичної допомоги у Європі починається і закінчується на первинному етапі. У нас, на жаль, тут є певні недоопрацювання».

Віктор Шафранський акцентував увагу, що в умовах децентралізації виникає багато питань щодо функціонування медичних закладів.

«Завдяки реформі якісні медичні послуги будуть ближчими до кожного жителя краю!», - зауважив в. о. Міністра охорони здоров`я.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Способи хімчистки килимів

КОМЕНТАРІ