Способи хімчистки килимів

Способи хімчистки килимів

21.05.16 11:43 0 1084

Практично кожна господиня стикалася з проблемою брудних килимів і ковроліну в квартирі. Самостійна чистка килимів в домашніх умовах - це справжній головний біль, тим більше, якщо цих чудових предметів розкоші у вас не 1, не 2, а досить багато.

Що ж робити? Краще звернутися до фахівців, які швидко і якісно проведуть хімчистку килимів та ковроліну. Але про все по порядку. Сьогодні, ми дамо Вам декілька практичних порад як правильно вибрати спосіб догляду та очистити килимові поверхні та ковролін від бруду. І розповість нам про це Максимов А. В. - співробітник столичної клінінгової компанії "Bellissimo": eco-chistka.com.ua.

Всі ми прекрасно знаємо, що з часом килими збирають на собі велику кількість пилу. І ні для кого не секрет, що в забрудненому килимі можна виявити кліщів, бактерії, грибки. Все це може завдати величезної шкоди здоров'ю, особливо, якщо у вашій родині є люди, які страждають на алергію.

Від того, як часто використовується килим або килимове покриття і так само від основної мети залежить вибір способу його чистки:

  • Одним із самих популярних методів очищення килимових поверхнонь від бруду - є очищення парою. В цьому випадку вода в спеціальному пилососі змішується з миючими засобами, а потім відбувається безпосередня хімчистка килима;
  • Іншим ефективним способом очистки килимів є хімчистка. Тут порошок або спеціальний миючий засіб розсипається по килиму і за допомогою його дії видаляється забруднення і бактерії з ворсу килимового покриття. Хімчистка має той же недолік, що і попередній спосіб - це можлива алергія на застосовувані миючі засоби;
  • Ще одним способом чистки килимів є очищення піною. Даний метод більше використовується при чистці ковроліну в домашніх умовах господинями. Варто зауважити, що даний спосіб має величезну кількість недоліків, таких як: порушення структури ворсу килима, велика витрата часу на сушку килима після чищення, а також викликання алергії миючими засобами;
  • Одним з найновіших і найбільш професійних способів є екстракторний метод чищення килимів на дому фахівцями з прибирання. Цей спосіб ідеальний для килимових покриттів, які мають ворс. При застосуванні даного методу відбувається введення засобів для чищення в структуру поверхні, що очищається, а потім відбувається їх вакуумне видалення. Тим самим ми можемо не турбуватися за те, що застосовуваний миючий засіб залишиться на поверхні килима, так як він забирається повністю. До того ж застосування цього методу дає незвичайний результат. Завдяки проникненню миючих засобів безпосередньо в корінь ворсу, відбувається його повне очищення від пилу, хвороботворних бактерій і кліщів. Варто так само відзначити, те, що даний спосіб не призводить до деформації ворсу, що можливо при перших трьох способах чищення килимів.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Степан Барна: "Суть ...
Наступна новина: Сергій Надал на ...

КОМЕНТАРІ