Як вибрати мийку в перукарню або салон краси?

Як вибрати мийку в перукарню або салон краси?

22.05.16 22:51 0 1129

У процесі створення перукарського салону найбільшою проблемою є вибір обстановки, адже хочеться привнести затишку, комфорту і невимушеної легкості навіть в суспільний заклад. Жоден сучасний салон не обходиться без перукарської мийки для волосся - це, мабуть, найважливіший момент в облаштуванні інтер'єру. Як же вибрати цей аксесуар?

Класифікація мийок

Сучасні магазини пропонують широкий асортимент всіляких перукарських мийок. Однак зорієнтуватися тут непросто, як може здатися на перший погляд. Зайшовши через пошукову систему перший-ліпший інтернет-магазин, ми побачимо тисячі запропонованих позицій цього товару: м'які, жорсткі, стилізовані, прості - вони всі чимось відрізняються один від одного.

Найпростіше їх класифікувати за наявністю зручного сидіння - мийка із кріслом і перукарська мийка без крісла. На це і слід орієнтуватися, адже погодьтеся, головний принцип будь-якого салону - зручність клієнта. Мийки без крісла в основному підходять для маленьких приміщень, де зайві предмети будуть заважати вільному пересуванню по залу, а перукарське крісло з мийкою відмінно поєднується з інтер'єром у великих просторих будівлях.

Мийка із пластику відноситься до перукарських мийок без крісел. Така мийка на штативі вельми зручна у використанні. Вона має мініатюрний вид, і не займає багато місця в приміщенні. Відмінно підійде в якості індивідуального робочого інструмента майстра.

Мийки виробляють багато фірм, проте слід купувати мийку тільки від солідного виробника з хорошою репутацією, який дає гарантію на свій продукт. Прикладом такого виробника - є німецька компанія GREINER, яка випускає оригінальні та високоякісні мийки для волосся, які, в свою чергу, ви можете переглянути на сайті: http://greiner-salon.ru/products/salon-washing-stations/.

Зверніть увагу на раковину для перукарської мийки

При виборі мийки для волосся потрібно звернути увагу на раковину. Вона не повинна бути занадто глибокою, це буде викликати дискомфорт при роботі з волоссям. Також вона не повинна бути занадто дрібною, адже вода буде постійно потрапляти бризками на сусідні предмети.

Ширина раковини повинна бути приблизно близько метра. Це найбільш оптимальний розмір. Занадто широка раковина буде займати багато місця, а вузька раковина буде заважати нормальній роботі з волоссям.

Не менш важливим є і матеріал раковини. В основному раковини виготовляються з кераміки, проте її якість дуже різноманітна. Тому, як вже було помічено раніше, найкраще вибрати мийку від відомого солідного виробника.

Що ще потрібно придбати разом з мийкою?

Мийка для волосся - це добре, але до неї потрібні ще й аксесуари: змішувач, душовий шланг і підголівник. Як правило, їх пропонують в комплекті з мийкою, проте що потрібно знати про ці аксесуарах?

  • Змішувач для перукарської мийки. Найбільш добре в салонах виглядають класичні змішувачі з важелем металевого кольору. Не потрібно на мийки ставити змішувачі, схожі на витвір мистецтва, так як це всього лише робочий інструмент майстра;
  • Підголівник для перукарської мийки. Це важлива деталь при роботі з клієнтом, тому підголівник повинен бути м'яким і максимально комфортним. Можна вибрати кольоровий підголівник, колір якого добре поєднується з основним кольором перукарського залу;
  • Душовий шланг для перукарської мийки. Це теж важлива деталь при роботі з клієнтами, тому шланг повинен бути зручним. Найкраще вибирати довгий і гнучкий шланг, яким майстри зможуть легко скористатися. Сам душ повинен бути м'яким, твердий струмінь води не дуже-то підходить для маніпуляцій з волоссям.

Крісло для перукарської мийки

Варто звернути увагу і на крісло для миття - з чого воно зроблене, чи є регулювання підйому та інші особливості. В основному запропоновані крісла досить м'які, з комфортною спинкою і з підлокітниками. Слід знати, що основою крісла служить пластик, який дуже практичний і використовується всіма виробниками.

Часто при виготовленні застосовується оббивка зі шкіри, але такі крісла дуже дорогі. Найбільш поширений варіант - крісла з шкірозамінника. Вони користуються популярністю, адже їх якість досить хороша.

Важливо, щоб в кріслі було регулювання підйому. Це добре вирішує проблему із зростом клієнтів. Голова клієнта повинна бути зручно розташована по центру мийки, але ніяк не по краях через низький або занадто високий зріст.

Підлокітники також відіграють значну роль. Вони повинні бути розташовані трохи вище рівня сидіння, і не повинні бути занадто вузькими, адже це буде незручним для рук. Бажано, щоб вони були м'якими.

Мийка для волосся повинна оптимально поєднуватися з кріслом, зазор між ними не повинен бути широким, так як це створить певні незручності клієнтові. Також саме крісло не повинно бути вище мийки, адже тоді клієнтові доведеться опускати голову назад під кутом 90 °, що, погодьтеся, не дуже зручно.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Компьютерные игры как ...
Наступна новина: Види автомобільних фарб і ...

КОМЕНТАРІ