На Красній площі відбувся спільний концерт музичних колективів Меммінгена та Чернігова

На Красній площі відбувся спільний концерт музичних колективів Меммінгена та Чернігова

24.05.16 10:40 0 547
У рамках урочистих заходів з нагоди Днів Меммінгена у Чернігові на Красній площі впродовж дня 22 травня проходив концерт творчих колективів німецької делегації. До уваги жителів та гостей міста військовий оркестр 34-і дивізії винищувачів-бомбардувальників "Альвой" та Селянський хор представляли свій класичний репертуар на головній сцені.

За словами диригента військового оркестру Юргена Відемана їх колектив існує вже 25 років. А особисто він приїхав до Чернігова вже втретє й захоплений красою нашого міста і його гостинністю.

У концерті виступив також духовий оркестр Військово-музичного центру сухопутних військ Збройних Сил України. Його керівник Олександр Шевчук повідомив, що між музичними колективами Меммінгена та Чернігова існує давня дружба. Так, 5 років тому вони мали творчу зустріч, а наступна відбудеться за їх попередньою домовленістю у 2018 році.

Перед цим німецька делегація відвідала Містечко майстрів на Алеї Героїв, де вони купували різні вироби талановитих чернігівських ремісників, в тому числі й українські вишиванки.

З ранку цього дня керівники міста й області разом з представниками офіційної делегації м. Меммінген поклали квіти до пам'ятника Т.Г. Шевченку з нагоди 155-ї річниці з його перепоховання.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі на бул. ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ