На Вінниччині вперше проходитиме Міжнародний форум спрямований на формування патріотичної свідомості молоді «Українська молодь діаспори» (+фото)

На Вінниччині вперше проходитиме Міжнародний форум спрямований на формування патріотичної свідомості молоді «Українська молодь діаспори» (+фото)

24.05.16 12:01 0 538
23 травня, під головуванням заступника Міністра молоді та спорту України Олександра Яреми відбулось перше засідання оргкомітету з проведення Міжнародного форуму, спрямованого на формування патріотичної свідомості молоді «Українська молодь діаспори».

На засіданні також було присутні заступник голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, директора Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна, голова Європейського конгресу українців, перший заступник голови Світового конгресу українців Ярослава Хортяні та голова Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослав Гочак, члени та учасники оргкомітету.

За словами Олександра Яреми даний форум є платформою для комунікацій та спілкування між молоддю України та українською молоддю, що проживає за межами держави. «Для того, щоб форум відбувся на високому рівні, слід вирішити ряд поставлених завдань. Одним із яких є налагодження контактів та створення горизонтальних відносин з українською молоддю, що проживає на різних континентах», - повідомив Олександр Ярема.

«Подібний форум вперше проходиться у м. Вінниці, тому для нас це особлива подія, адже цим самим розпочато співпрацю з українськими організаціями за кордоном. Майже 20 млн. українців проживає за межами країни, які небайдужі до подій, що відбуваються в Україні. В результаті форуму сподіваюсь будуть реалізовані проекти не лише в культурній та освітній сферах, а й в економічній та логістичній», - повідомив Ігор Івасюк.

За словами Наталі Заболотної планується створення презентаційних майданчиків, за рахунок яких українські громадські організації будуть ділитись своїм досвідом з іноземними колегами. «Для отримання очікуваних результатів, слід побудувати чітку лінію співпраці. Форум має стати одним з найголовніших заходів молодіжної спільноти України 2016 року», - наголосила посадовець.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За тиждень у Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ