Все,що вам потрібно знати про прокат автомобілів

Все,що вам потрібно знати про прокат автомобілів

25.05.16 17:35 0 791

По-перше прокат автомобіля - це не страшно. Перший раз брати автомобіль в оренду досить боязно, питань виникає набагато більше ніж відповідей. А скільки це точно коштує? А він застрахований? А що буде якщо його викрадуть, або я його розіб'ю? Давайте про все по порядку.

Вибір компанії-прокатника

В інтернеті ви зможете знайти безліч агрегаторів, які допомагають знайти найдешевші пропозиція в будь-якій країні, але при виборі автомобіля потрібно бути обережним і уважно читати умови. Для цього достатньо ввести в пошутовій стрічці необхідний запит, наприклад: "авто напрокат Київ", "Rent a car Kutaisi", "прокат авто в Москве" та інші.

Існують великі міжнародні мережі, типу SIXT, Europecar або ви можете знайти місцеву фірму типу "ІталіяПрокатКарсЛТДЛімітед", або hire-auto.biz, при виборі кожної компанії є свої плюси і мінуси. До речі, знайти прокатну компанію досить просто.

Плюси великих компаній - це завжди новий автомобіль. Їм не вигідно тримати автомобілі, у яких закінчився термін гарантії, тому вам в гіршому випадку попадеться двухрічний автомобіль. У місцевих компаніях вам може попастися не тільки старий автомобіль, але і з ушкодженнями - з тріснутим склом або сильно м'ятим крилом. Великі компанії собі такого не дозволяють, зазвичай вони не дають машини з ушкодженнями.

У місцевих компаній, природно, нижча вартість оренди, але це не завжди вигідно! Важливо уважно подивитися, чи не обмежений денний пробіг! У місцевих компаній часто зустрічається 200 км в день, решта за доплату, у великих  - він практично завжди не обмежений.

Вибір автомобіля

При виборі автомобіля завжди краще взяти найдешевший варіант. Чому? Дешеві автомобілі швидко розходяться, а якщо у прокатника немає автомобіля, який ви замовляли, то вам забезпечений Free Upgrate і вам дадуть автомобіль класом вище.

Оплата

Якщо ви знайшли чудову пропозицію в агрегаторі, то не полінуйтеся і подивіться на офіційному сайті, скільки ця машина коштує, оскільки агрегатор не завжди виходить дешевше. Є ще хитрість - ціни на .ru або .de можуть пристойно відрізнятися!

Я думаю зайве говорити про те, що чим раніше ви бронюєте автомобіль, тим дешевше. Якщо ви оплатите оренду заздалегідь, то заощадите ще 10-20 %, повернути гроші в разі скасування буде вкрай складно, але можливо. У вас, швидше за все, просто утримають вартість першого дня оренди, а якщо скасуєте оренду заздалегідь, то зможете повернути всю суму.

При оплаті на місці будьте уважні. З вас повинні списати дві суми - оплату вартості оренди, а також депозит.

А тепер важливо: проконтролюйте, щоб з вас списали дві суми окремо! Якщо з вас спишуть суму оренди і депозит, то коли ви будете повертати автомобіль, вам доведеться знову сплатити оренду, тому що депозит повертається довго!

Вам обіцяють, що депозит повернуть відразу або протягом 3-4 днів. Це брехня! Депозит повертається від 30 до 45 днів! Це важливо, якщо ви вирішили оплатити депозит кредитною карткою з безкоштовним пільговим періодом кредитування. В такому випадку ви можете написати їм листа, і вони розблокують суму на протязі 1-2 днів вручну.

Як і де отримувати автомобіль?

Беріть автомобіль в аеропорту, бо ви в підсумку можете переплатити за трансфер. При отриманні уважно огляньте автомобіль на наявність подряпин, килимків або запаски. Це дуже важливо, особливо при здачі автомобіля.

Якщо збираєтеся виїжджати в іншу країну, навіть якщо вона в єврозоні, то не забудьте при бронюванні це вказати. Деякі автомобілі не мають права залишати країну, і ви можете наразитися на місцеву поліцію! Також обов'язково вкажіть точний час, коли зможете здати автомобіль, візьміть запас 1 годину. Якщо ви вкажете просто день, а привезете машину в неробочий час, то здати її не зможете, там нікого не буде, це ж Європа =)

Скільки в ній повинно бути палива?

Практично завжди вам видають машину з повним баком, значить і здати автомобіль потрібно з повним баком. Уважно подивіться, якщо раптом бак не повний, коли ви берете автомобіль! Якщо раптом ви не заправилися і здали автомобіль, то з вас візьмуть плату за повний бак, навіть якщо там чверть і вартість літра візьмуть не ринкову.

Чи варто брати страховку?

Всі прокатні автомобілі в обов'язковому порядку застраховані! Але з франшизою зазвичай це 600 або 800 євро. Компанія в обов'язковому порядку запропонує вам взяти повну страховку, вона зазвичай коштує близько 20 євро в день.

Чи варто брати навігатор?

Вам напевно запропонують взяти в оренду навігатор. Не робіть цього ні в якому разі. Якщо у вас буде Free Upgrate на машину з штатним навігатором, то його "висмикувати" або заклеювати ніхто не буде, він дістанеться вам безкоштовно. А якщо ви все-таки візьмете їх навігатор, то в кращому випадку це буде Garmin з маленьким екраном. Краще встановіть навігатор на планшет і купіть держалку для нього! Зараз планшети є майже у всіх, є і безкоштовні карти. Він завжди покаже, де стоять камери, а також докладна деталізація легко допоможе знайти ваш готель.

Чи потрібні міжнародні права?

Прокатній компанії все одно, є у вас міжнародні права чи ні, а ось поліції не все одно. При ДТП, навіть якщо ви не винні, за відсутність Міжнародних водійських прав все можуть повісити на вас, так що їх все таки краще мати.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Герой одного роману: ...

КОМЕНТАРІ