У прокуратурі Волині відбулася нарада керівників правоохоронних органів з питань протидії корупції

У прокуратурі Волині відбулася нарада керівників правоохоронних органів з питань протидії корупції

27.05.16 17:27 0 759
У прокуратурі Волині відбулася нарада з керівниками правоохоронних органів краю, на якій обговорено питання протидії корупції в області.

Розпочинаючи нараду, прокурор області Дмитро Чепіжак наголосив, що боротьба з корупцією - одне з пріоритетних завдань усіх державних органів, а особливо – в теперішній час.

Торік спільними зусиллями правоохоронців ефективність роботи на цьому напрямі на Волині вдалось суттєво активізувати. За результатами розслідування корупційних злочинів до суду було скеровано 50 кримінальних проваджень щодо 168 кримінальних правопорушень, майже половина з яких – про хабарництво.

Цього ж року на третину зросло число виявлених та розслідуваних злочинів про отримання неправомірної вигоди, проте загальна кількість виявлених корупційних злочинів суттєво зменшилася. Менше також направлено до суду кримінальних проваджень про такі злочини.

У зв’язку із процесом реформування ще не запрацював у повну силу підрозділ Управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. Бездіє у боротьбі з корупцією у правоохоронній системі підрозділ внутрішньої безпеки ГУНП в області.

Попри те, що робота підрозділу внутрішньої безпеки управління Державної фіскальної служби в області нині активізована й цього року за матеріалами підрозділу розпочато 5 проваджень про корупційні злочини, трьох митників та трьох податківців викрито в корупційних діяннях зусиллями УСБУ в області та прокуратури.

Звертаючись до начальника УСБУ у Волинській області Юрія Фелонюка, прокурор Волині рекомендував зберегти наявні у роботі управління наступальні позиції у виявленні корупційних злочинів (а їх працівниками УСБУ цьогоріч виявлено вдвічі більше, ніж минулого року).

Ще однією проблемою у сфері протидії корупції на Волині є проблема відшкодування збитків, завданих корупційними правопорушеннями.

Покращення вимагають і результати протидії адміністративній корупції в області.

Підсумовуючи нараду, прокурор Волині зауважив, що результат спільної роботи правоохоронних органів у протидії корупції має бути один – викриті організовані угрупування з корупційними зв’язками, покарані корупціонери, насамперед керівники органів влади та управління, контролюючих органів, правоохоронці, а також – відшкодовані державі збитки, завдані корупційними злочинами.

Відтак усім присутнім керівникам правоохоронних органів наполегливо рекомендовано особисто переглянути хід виконання попередньо узгоджених спільних заходів з питань протидії корупції в області і зробити все можливе для досягнення реальних результатів.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Визначено кращих ...
Наступна новина: Держрибагентство нагадує: ...

КОМЕНТАРІ