У Рівненській області ДСНС посилює співпрацю з американськими партнерами у сфері радіаційного,хімічного,біологічного захисту населення

У Рівненській області ДСНС посилює співпрацю з американськими партнерами у сфері радіаційного,хімічного,біологічного захисту населення

27.05.16 18:29 0 526
ДСНС посилює співпрацю з американськими партнерами у сфері радіаційного, хімічного, біологічного захисту населення

25 травня відбулася зустріч представників ДСНС України з групою Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США. Учасники обговорили питання проведення американськими експертами тренувань із застосування Комплекту радіаційної, хімічної, біологічної, ядерної розвідки для представників ДСНС. Тренування проходять у період з 16 по 27 травня на території Державного підприємства “Мобільний рятувальний центр ДСНС України”.

“Сучасні виклики природного та техногенного характеру змушують нас бути в постійнійготовності до своєчасного реагування на них. В цьому напрямку ми отримуємо значну допомогу від наших американських партнерів. Саме завдяки тренувальному курсу, що був організований Агентством зменшення загрози, наші фахівці пройшли підготовку з питань планування, організації та реагування на аварії, пов’язані із небезпечними радіаційними, хімічними та біологічними речовинами, ознайомилися із засобами проведення знезараження особового складу та цивільного населення, атакож опанували основні принципи виявлення небезпечних речовин та взяття проб”, - зазначив директор Департаменту ресурсного забезпечення ДСНС Руслан Білошицький.

У свою чергу, Регіональний Інтегратор Командування Збройних Сил США у Європі Джин Хьюнг Лім закцентував увагу на подальшій плідній співпраці з ДСНС в питаннях проведення тренінгів, навчань, підвищення кваліфікації українських фахівців у сфері радіаційного, хімічного, біологічного захисту населення, а також покращення їх матеріально-технічного забезпечення. Всі ці заходи спрямовані на досягнення єдиної мети — підтримка України у посиленні спроможності реагувати на випадки застосування зброї масового знищення.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі обговорили ...
Наступна новина: В суботу,28 травня на ...

КОМЕНТАРІ