У Рівненській області рятувальники навчають громадян правил безпеки на воді

У Рівненській області рятувальники навчають громадян правил безпеки на воді

27.05.16 09:22 0 557
Щорічно із встановленням теплої погоди люди масово вирушають на відпочинок до водойм. Досить часто громадяни нехтують елементарними правилами безпеки, що стає причиною трагічних наслідків.

Саме тому, з метою недопущення загибелі людей, особливо дітей, на водоймах та попередження виникнення різного роду надзвичайних подій рятувальники Радивилівщини постійно проводять роз’яснювальну роботу та профілактичні рейди на водних об’єктах району.

Також по всій території України тривають “Дні безпеки на воді”, в ході яких рятувальники навчають дітей правилам поводження на водоймах, розповідають про порядок рятування потопаючого із використанням різних рятувальних засобів. Окремо фахівці районного сектору акцентують увагу на алгоритмі надання першої допомоги постраждалому.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає громадян під час відпочинку біля водойм дотримуватися елементарних правил безпеки, а також проводити профілактично-роз’яснювальну роботу зі своїми дітьми. Купайтеся лише на спеціально обладнаних для цього пляжах; якщо такого поблизу немає вибирайте безпечне для купання місце з поступовим схилом та твердим і чистим дном. Не заходьте у воду в стані алкогольного сп'яніння. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах. Купання дітей повинно відбуватися виключно під наглядом дорослих, які добре вміють плавати.

Радивилівський районний сектор ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області у ...
Наступна новина: Тернопільщина у ТОП-5 за ...

КОМЕНТАРІ