На Вінничині свято-Троїцький храм,що у Вільшанці Крижопільського району,повернено у власність територіальної громади (+фото)

На Вінничині свято-Троїцький храм,що у Вільшанці Крижопільського району,повернено у власність територіальної громади (+фото)

27.05.16 14:19 0 696
25 травня, святиня села Вільшанка Крижопільського району офіційно стала власністю місцевої релігійної громади. Збудований у 1760 році на пожертву місцевого населення, храм пережив непрості часи наруги та націоналізації радянською владою. Тепер же церковне майно передано у власність прихожан.

З нагоди такої події до Вільшанки завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт.

Звертаючись до вірян, керівник Вінниччини відзначив важливість і символізм таких заходів, якими нині, фактично, встановлюється історична справедливість.

«У 1927 році одним розчерком пера забирали всі культові споруди. В цьому храмі молилося дуже багато людей, яких вже немає з нами, і я думаю, що їхня енергетика тут присутня», - зазначив Валерій Коровій. Відтак зачитав відповідне розпорядження голови ОДА про повернення комплексу споруд Свято-Троїцького храму у власність релігійної громади села Вільшанка.

Привітав прихожан із радісною подією і митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт. «Наші діди і прадіди будували цей храм для того, щоб ми сюди приходили, спілкувалися з Богом, змінювали своє життя. І храм Божий – це таке місце, яке об'єднує усіх нас», - підкреслив Владика.

Затим, вже традиційно, на подвір'ї храму відбулася офіційна процедура підписання договору передачі майна та закріплення його відповідними печатками.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Галереї мистецтв ...
Наступна новина: На Вінничині козятинчанин ...

КОМЕНТАРІ