У Рівненській області перед початком літніх канікул рятувальники нагадали дітям правила безпечної життєдіяльності

У Рівненській області перед початком літніх канікул рятувальники нагадали дітям правила безпечної життєдіяльності

27.05.16 10:55 0 666
Незабаром учні навчальних закладів, після складання іспитів, матимуть змогу відпочити під час літніх канікул, набратися сил перед початком нового навчального року. Аби відпочинок для дітей став приємним, незабутнім і – головне – безпечним, рятувальники Рівненщини продовжують відвідувати освітні заклади, щоб роз’яснити школярам основні правила безпеки життєдіяльності.

Так 25 травня співробітники Головного управління ДСНС України у Рівненській області провели навчальну лекцію з безпеки життєдіяльності в літній період для дітей дошкільних та загальноосвітніх закладів обласного центру.

Під час заняття фахівці Служби порятунку розповіли дітям правила поведінки під час пожежі, виявленні підозрілих і вибухонебезпечних предметів, правила поведінки під час перебування у лісових масивах і на водоймах краю. Також рятувальники навчали дітлахів, учителів і вихователів правил використання вогнегасників.

«У буденні, а найчастіше у вихідні дні багато людей віддає перевагу відпочинку в лісі. Але це несе у собі велику небезпеку, бо стан лісових масивів найбільш небезпечний внаслідок спекотної та засушливої погоди. Найнебезпечніше для лісу явище – це пожежа. Унаслідок пожежі ліс перестає функціонувати як екологічна система, знищується все живе, і негативні наслідки пожеж проявляються тривалий час. Як показує статистика, близько 98 % лісових пожеж виникають із вини людей. А причини банальні: необережне поводження з вогнем, безтурботне ставлення до лісових багатств з боку відпочиваючих, спалювання багаття, сухої трав’яної рослинності і сміття на сiльгоспугiддях, пустищах та уздовж доріг», – розповідали рятувальники.

Наостанок лекції співробітники Служби порятунку продемонстрували навчальні відеофільми з актуальних питань безпеки життєдіяльності та вручили тематичні листівки.

Слід зазначити, що таку профілактичну роботу серед дітей рятувальники проводять постійно.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На оздоровлення та ...

КОМЕНТАРІ