Держрибагентство нагадує: підприємці мають можливість провести безкоштовний аналіз риби,яку вирощують

Держрибагентство нагадує: підприємці мають можливість провести безкоштовний аналіз риби,яку вирощують

27.05.16 17:43 0 661
До Держрибагентства часто звертаються підприємці із запитанням чи існує державна лабораторія, що здійснює дослідження водних біоресурсів та водойм, де вони розводяться для виявлення хвороб риб та їх профілактики. Інформуємо, що це є завданнями Іхтіопатологічної лабораторії, яка підпорядкована Держрибагентству і проводить такі дослідження безкоштовно.

Лабораторія допомагає підтримувати водойми у належному стані для росту та розмноження риби: проводить діагностику хвороб, санітарні та лікувальні заходи, надає консультативну допомогу державним рибницьким підприємствам, організаціям об'єднання «Укррибгосп» та іншим рибницьким господарствам. Для їх проведення потрібно звернутись до установи за номером телефону +38 (044) 486-02-46 або написати на електронну скриньку ichthyolab@meta.ua Ваше питання.

«Ключовою послугою лабораторії є проведення гідробіологічних, гідрохімічних, паразитологічних, епізоотологічних, клінічних та інших діагностичних досліджень з метою встановлення діагнозу риби і розробки відповідних лікувально-оздоровчих заходів», - коментує директор Іхтіопатологічної лабораторії Олена Олійник.

Протягом 1-2 днів після звернення спеціалісти лабораторії виїжджають на місце, де склалась проблемна ситуація, здійснюють комплексне епізоотичне обстеження, проводять дослідження хворої риби.

Залежно від складності проблеми, результати досліджень можуть бути готові у період від 1 до 10 днів.

За результатами проведеної роботи складається відповідний акт, що містить опис виявленої хвороби або проблеми у господарстві, чіткі рекомендації, спрямовані на виліковування хворої риби та вирішення наявних на водоймі проблем. Якщо виявлена проблема або хвороба є задавненою або складною, спеціалістами лабораторії розробляється комплексний план проведення ветеринарно-санітарних та рибоводно-технологічних заходів, розрахований на тривалу перспективу.

Також експертами Іхтіопатологічної лабораторії здійснюється контроль основних гідрохімічних показників води. Якщо отримані значення не відповідають нормативним вимогам, розробляється комплекс заходів, спрямованих на їх корегування.

Часто у підприємців в процесі вирощування та розведення риби виникають питання з огляду на особливу сферу діяльності. Наголошуємо, що однією із задач лабораторії є розробка відповідей на такого роду питання у вигляді методичних вказівок. Також на прохання замовника спеціалістами лабораторії виконується індивідуальна розробка рекомендацій, з урахуванням особливостей саме його водойми.

Так, за останні кілька років лабораторією було підготовлено: Рекомендації по вирощуванню каліфорнійських черв'яків та черв'яка «Старатель», Ветеринарно-санітарні правила для рибницьких господарств, Рекомендації по застосуванню аміачної води та аміакату міді у рибництві тощо.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У прокуратурі Волині ...
Наступна новина: На Вінниччині вкотре ...

КОМЕНТАРІ