На Вінниччині відбувся Республіканський пленум інвалідів війни та учасників бойових дій (+фото)

На Вінниччині відбувся Республіканський пленум інвалідів війни та учасників бойових дій (+фото)

28.05.16 16:42 0 697
26 травня, на базі Вінницького обласного клінічного госпіталю ветеранів війни відбулося засідання ІІ Пленуму Ради Всеукраїнської організації інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій, який проходитиме протягом 25-27 травня на території області.

Захід присвячений актуальним питанням стану виконання законодавства України щодо соціального захисту інвалідів війни та українських військовослужбовців, поранених у зоні бойових дій під час проведення антитерористичної операції на території деяких районів Донецької та Луганської областей, а також національного військово-патріотичного виховання молоді регіону.

В роботі пленуму взяли участь голова Президії Ради Всеукраїнської організації інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій Олександр Маматов, заступник директора – начальник управління комунікацій з громадськістю Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Володимир Лазаренко, начальник обласного клінічного госпіталю ветеранів війни Валерій Бабійчук, голова обласної Спілки інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій Всеволод Кольчак, голови Київської міської, Хмельницької та Волинської обласних організацій інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій, ветерани, учасники бойових дій в зоні АТО, волонтери.

«За останній рік нашою організацією було розглянуто близько 60 звернень учасників бойових щодо соціальної та юридичної допомоги», – зазначив Олександр Маматов. «Особлива увага приділяється підтримці українських військовослужбовців у зоні АТО через їх забезпечення одягом, продуктами харчування, медикаментами тощо» – додав він.

Володимир Лазаренко у своєму виступі повідомив присутніх про те, що у регіоні діє Координаційна Рада ветеранських організацій, а також триває процес створення єдиної громадської організації учасників бойових дій в зоні АТО. «Національне військово-патріотичне виховання підростаючого покоління через співпрацю з ветеранськими організаціями дають дуже позитивний результат», – сказав він.

Нагадаємо, що у 2016 році Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни було визнано найкращим закладом для ветеранів в Україні. «Наш госпіталь – це сучасна установа, в якій створено всі умови для повноцінного оздоровлення наших ветеранів бойових дій» – зауважив Валерій Бабійчук.

З вище зазначених питань прийнято резолюцію та підготовлено звернення до Уряду України.

































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ