Валерій Коровій взяв участь у Вінницькому Регіональному Форумі Бізнесу (+фото)

Валерій Коровій взяв участь у Вінницькому Регіональному Форумі Бізнесу (+фото)

28.05.16 11:11 0 500
У Вінниці відбувся Вінницький Регіональний Форум Бізнесу. Під час заходу представники великого бізнесу, влади , народні депутати та громадські організації розробляли план, як зупинити поглиблення соціально-економічної кризи та деградацію промислового комплексу країни.

Вітаючи представників Форуму, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що Вінницька область має досить позитивні результати розвитку серед інших регіонів України, а місто Вінницю визнано найкращим місцем для проживання.

" є важливим пошук шляхів розвитку України , зокрема, Вінницького регіону . Насправді, в країні, попри всі негаразди, завдяки підтримці міжнародних фінансових організацій, вдалося застабілізувати макроекономічну ситуацію. Ми спостерігаємо поступове відновлення довіри інвесторів,але проблема в тому, що після макроекономічної стабілізації повинен наступити другий крок , пов'язаний з пожвавленням споживчих настроїв, пожвавленням ділової активності. Тому що девальвація - це погано для споживачів, для тих, хто брав валютні кредити, але це дуже потужний стимул для експортерів, це потужний стимул для інвестицій. Але до початку 2016 року стагнація української економіки продовжувалася, бізнес перебував у дрімучому стані", - зазначив Валерій Коровій.

За словами одного з ініціаторів Форуму, народного депутата України, співорганізатор об'єднання “Українська Бізнес Ініціатива” Сергія Тарути, влада почала налагоджувати співпрацю з бізнесом, і нині вже розробляється спільний план дій для створення комфортних умов підприємництва в державі.

"Попередній Уряд жив сам по собі, а бізнес виживав як міг, взагалі була відсутня економічна модель і, нажаль, ми весь час намагаємося врятувати ситуацію не за рахунок розвитку нашої економіки, а постійно просимо кошти в МВФ і західних банках. Зараз нам потрібна довіра. Новий Уряд з бізнесом вже неодноразово зустрічався, адже їм потрібно опиратися на реальний сектор, звідти будуть іти правильні сигнали того, що робити. Ми домовилися, що буде перезавантаження між бізнесом і Урядом, повністю буде оновлена Рада підприємців, де будуть представники великого бізнесу. Нині існує «велика дірка» в бюджеті, і новому Уряду приходиться домовлятися із МВФ. У той же час залишаються не задіяні величезні власні ресурси, адже від 60 до80 мільярдів доларів – в тіні, не в обороті. Цей потужний ресурс, при певних умовах, можна залучити в економіку", - наголосив С.Тарута.

Однією із таких умов Сергій Тарута назвав подолання корупції, яку має викорінити нова модель фіскальної політики. До того ж нардеп переконаний, що сировинне виробництво — то шлях до бідності.

Україна повинна розвивати високотехнологічне виробництво та виготовляти кінцеву продукцію. Лише так держава поверне свій людський ресурс, який у пошуках кращого життя виїхав за кордон.



























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина може стати ...
Наступна новина: На Тернопіллі у ...

КОМЕНТАРІ