Професійно-технічна освіта Тернопільщини на шляху реформ

Професійно-технічна освіта Тернопільщини на шляху реформ

28.05.16 15:14 0 635
У нинішніх соціально-економічних умовах Україна потребує інноваційної цілісної системи неперервної професійної освіти, яка відповідатиме національним інтересам і світовим тенденціям розвитку економіки.

Необхідність і шляхи реформування профтехосвіти закріплюються на законодавчому рівні. Нещодавно Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич окреслила пріоритетні напрямки реформування цієї системи. При цьому Міністр наголосила щодо важливості взаємодії на регіональному рівні з місцевою владою і бізнесом, зокрема з питань фінансування професійно-технічних навчальних закладів і підготовки фахівців відповідно до вимог і потреб сучасного ринку праці.

25 травня ц.р. відбулося засідання регіональної ради з питань розвитку професійної освіти при обласній державній адміністрації. Учасники обговорили план роботи регіональної ради з питань розвитку професійної освіти на 2016 рік. Мова велася про погодження обсягів регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів у 2016 році. Особливо активно обговорювалося питання «Про особливості фінансування закладів професійно-технічної освіти та формування обсягів регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітників та молодших спеціалістів у 2017 році».

Власне бачення шляхів реалізації зазначених вище питань порядку денного висловили Юрій Юрик – заступник голови облдержадміністрації, Любомир Крупа - заступник голови обласної ради, Ольга Хома – начальник управління освіти і науки облдержадміністрації, Ігор Леськів - голова постійної комісії з питань освіти, науки, молодіжної політики, фізичної культури і спорту обласної ради, заступник Тернопільського міського голови Леонід Бицюра, Галина Воляник – директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації, Андрій Присяжний – голова обласної ради профспілок, Петро Химейчук – директор обласного центру зайнятості, Лариса Миколаєнко – заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації, Василь Кічак - заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

З усіх розглянутих питань рада ухвалила відповідні рішення.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За позовом прокуратури ...

КОМЕНТАРІ