Колісні ручні газонокосарки

Колісні ручні газонокосарки

29.05.16 11:49 0 998

Якщо взяти ручну колісну газонокосарку, то дачник-косильщик, тримаючись за ручки, вручну штовхає візок. Основне призначення таких апаратів - скошування трави на газонах з рівною поверхнею. Якість покосу чудова - вся трава на одному рівні, не те що після триммера. Але коли потрібно підстригти газон навколо зростаючих на ньому квітів або стаціонарних садових меблів, а також скосити траву між плодовими деревами і кущами, - працювати з такою технікою важкувато.

Колісна ручна газонокосарка - це чотириколісний візок з ручками для управління і встановленим на ній двигуном і робочим ножем (або ножами), закріпленим (-ми) на валу двигуна під платформою. Від якості ножів і їх заточування залежить і якість косіння. Добре, якщо передбачено автоматичне складання ножів (наприклад, при наїзді на камінь). До речі, придбати колісну ручну газонокосарку ви можете в інтернет-магазині: http://torgpost.com.ua/sadovaya-tehnika/gazonokosilki.

Колісні ручні газонокосарки можуть оснащуватися пластиковим або тканинним (сітчастим) травосбірником, мати функцію мульчування (скошена трава подрібнюється до стану потерті і викидається на газон) або взагалі не мати ні того, ні іншого, тобто трава викидається в сторону, і її після закінчення роботи доведеться прибирати граблями вручну. Чим більше трави входить в травозбірник, тим рідше доведеться спустошувати його. Але тоді він буде важчим. М'які тканинні травозбірники зазвичай більшого обсягу, ніж жорсткі пластикові.

Під платформою є захисний кожух, що направляє рух скошуваної трави і захищає газонокосильщика. За один прохід косарка скошує досить широку смугу газону, яка визначається розміром ножа. Чим ширша ця смужка, тим сильніший повинен бути двигун.

Колеса газонокосарки встановлені на підшипниках або пластмасових втулках. На підшипниках - надійніші і довговічніші, але і дорожчі. Колеса можуть бути жорстко закріпленими або поворотними (тільки передні колеса або передні і задні). Поворотні зручніші: передні колеса газонокосарки не доведеться піднімати на поворотах. Плюс вони менше «травмують» газон.

Чим більше діаметр коліс, тим легше переміщати газонокосарку, незалежно від того, хто її «рухає» - людина або двигун. А якщо вони ще й широкі та гумові, то будуть слабкіше вдавлюватися в грунт і менше приминати газонну траву.

Регулювання висоти скошування трави на цих газонокосарках ступінчасте і виконується за допомогою перестановки коліс по висоті: або окремо кожного колеса за допомогою індивідуальних ручок, або одночасно всіх коліс за допомогою однієї центральної ручки.

«Рулят» газонокосаркою з допомогою рукояток, на одній з яких знаходиться кнопка включення-виключення. Тому рукоятки повинні бути зручними і міцними і мати можливість регулювання під зріст «косаря». Краще вибирати косарку зі складними ручками - це дозволить перевозити її в багажнику легкового автомобіля.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ