Житомирщина прощається з Архієпископом Римсько-Католицької Церкви Петром Мальчуком

Житомирщина прощається з Архієпископом Римсько-Католицької Церкви Петром Мальчуком

30.05.16 12:03 0 735
29 травня, сотні житомирян прийшли проститися з Архієпископом Римсько-Католицької Церкви Петром Мальчуком. Прощальна меса розпочалася о 10.00 у храмі Св. Софії.

Висловити співчуття духовенству та віруючим Києво-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви з приводу передчасної смерті Архієпископа Петра Мальчука прийшов голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський: «Смерть Архієпископа Римсько-Католицької Церкви Петра Мальчука є великою втратою для всіх нас. Це була людина, яка уособлювала в собі основні засади духовності. Він завжди був за мир, був справжнім пастирем для своїх вірян, знав їх потреби і вирішував їх. Він завжди був за діалог між владою і церквою, виступав за мир і злагоду в міжконфесійних відносинах. Ми втратили видатну особистість. Світла йому пам'ять!»

Настоятель парафії Св. Софії Римсько-Католицької Церкви в Житомирі отець Віктор Маковський зазначив, що Владика Петро за п'ять років керування Києво-Житомирською дієцезією здобув прихильність серед духовенства і віруючих Римсько-Католицької Церкви.

У Києві прощальна меса відбудеться в храмі св. Олександра 31 травня об 11.00, після чого тіло Архієпископа буде відвезено на місце поховання біля духовної семінарії Римсько-Католицької Церкви у Ворзелі під Києвом.

Світла пам'ять Владиці Петру!

Довідково

15 червня 2011 року Святіший Отець Бенедикт XVI призначив Петра Геркуляна Мальчука ординарієм Києво-Житомирської дієцезії, надаючи йому титул архієпископа ad personam.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Професія кондитер. Хто ...
Наступна новина: Переваги тепловентилятора ...

КОМЕНТАРІ