Професія кондитер. Хто такий кондитер,опис професії

Професія кондитер. Хто такий кондитер,опис професії

30.05.16 11:34 0 1719

Кондитер - це фахівець, який займається створенням всіляких кондитерських виробів (цукерок, випічки, тортів і т. п.). Спеціалісти данної професії затребувані в пекарнях, ресторанах, готелях, а також в супермаркетах, які реалізують власну продукцію. Професія кондитер дозволяє організувати власний бізнес з виготовлення солодощів. Більш детально про данну професію нам розповість Кононов В. А. - співробітник українського інтернет-магазину для кондитерів: http://www.zapodarkom.com.ua/, в якому ви можете придбати різноманітне кондитерське приладдя.

Обов'язки кондитера

Спеціаліст повинен вміти замішувати тісто, готувати шоколадні вироби, випікати торти і тістечка з різною начинкою. Не останню роль відіграє вміння прикрасити кондитерський виріб, адже він має бути не тільки ароматним і смачним, але і красивим. Хоча сьогодні більшість процесів автоматизовані, в маленьких пекарнях і раніше велика частина роботи виконується вручну. Особливо, якщо мова йде про оригінальні торах, які нагадують витвір мистецтва. Залежно від масштабів виробництва, на кондитера покладаються певні обов'язки. На великих підприємствах один фахівець відповідає за випічку, другий - за десерти і т. д.

Незалежно від місця роботи, професія кондитер зобов'язує людину знати:

  • асортимент продукції, що виготовляється;
  • види кремів, начинок їх сумісність;
  • рецепти кондитерських виробів, всілякі способи прикрас;
  • вміти користуватися необхідною технікою і обладнанням.

Як і в будь-якій професії, несвідоме виконання обов'язків навряд чи буде приносити задоволення. До процесу потрібно підходити творчо, намагатися робити всі солодощі, як для себе. Акуратність, міцне здоров'я, розвинений нюх і чутливість - всі ці риси відносяться до професії кондитер.

Як стати кондитером?

Освоїти професію можна в училищі, також є короткострокові курси. Сьогодні попит на грамотних фахівців досить великий зважаючи на швидкий розвиток сфери громадського харчування. Кондитери можуть працювати в бюджетних організаціях, санаторіях, школах, дитячих садах, фабриках, кафе і ресторанах. Професіонал може брати участь в конкурсах і підвищувати кваліфікацію.

До речі, практика показує, що кондитери затребувані навіть під час кризи. Так, в період з 2008 по 2009 роки, в самий розпал економічної рецесії, люди стали купувати більше солодощів.

Зарплата кондитера

Зарплата кондитера трохи вища, ніж у рядового кухаря. Багато що залежить від організації, де працює фахівець, а також від кількості і різноманітності продукції, що виготовляється. Кондитери, які працюють над індивідуальними замовленнями, найбільш високооплачувані. Перед святами до них вишиковується черга з клієнтів.

По матеріалам: ZaPodarkom.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: В Житомирі обговорили ...
Наступна новина: Житомирщина прощається з ...

КОМЕНТАРІ