В Чернівецькій області водіїв транспортних засобів повинні готувати атестовані професіонали (+фото)

В Чернівецькій області водіїв транспортних засобів повинні готувати атестовані професіонали (+фото)

02.06.16 19:19 0 900
Відбулось друге у нинішньому році засідання комісії з атестації спеціалістів закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, під головуванням заступника директора Регіонального сервісного центру МВС в Чернівецькій області Сергія Сушинського.

Нагадаємо, в РСЦМВС розроблено графік атестації фахівців навчальних закладів ,які готують кандидатів у водії (http://udaicv.gov.ua/news/2016/05/25/do-uvagy-kerivnykiv-navchalnyh-zakladivshho-gotuyut-vodiiv-transportnyh-zasobiv.html).

Документи на комісію подали представники чотирьох автошкіл області.

Коментуючи результати екзаменів, заступник голови комісії Дмитро Марцинюк зазначив, що, практично, лише половина претендентів справилась із завданнями. З’ясувалось, громадяни, які беруться вчити інших Правил дорожнього руху, самі володіють ними посередньо. Про це засвідчила велика кількість помилок, претендентів у відповідях на екзаменаційні питання.

Як позитивний приклад, комісія відзначила представника автошколи Сокирянського вищого професійно-технічного училища Олександра Савчука,який продемонстрував чудові знання ПДР, необхідні для майстра практичного водіння.

Представниці одного навчального закладу членам комісії довелось довго пояснювати, що її бажання одночасно бути у ньому і фахівцем з медичної підготовки і інструктором з водіння транспортного засобу не реальне, оскільки диплому медсестри для цього замало, а для інструктора бракує підтвердження трьохрічного стажу перебування за кермом. Схоже, рекомендацю членів комісії «з Вами треба працювати», претендентка взяла до уваги.



Подібна ситуація трапилась і з «лікарем» в новій приватній автошколі, що без належної медичної освіти вирішив викладати у ній медичну підготовку.

Атестаційна комісія нагадує, що підготовка водіїв транспортних засобів — справа відповідальна, а вимоги до претендентів на фахівців у цій сфері чітко регламентовані законодавством.



Прес-служба РСЦ МВС в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ