На Тернопільщині планують організувати всеукраїнський семінар з питань енергозаміщення

На Тернопільщині планують організувати всеукраїнський семінар з питань енергозаміщення

02.06.16 18:57 0 605
За результатами рішення колегії Управління розвитку інфраструктури Тернопільської облдержадміністрації від 31 травня, 1 червня 2016 року відбулося засідання Тернопільського науково-технічного консорціуму «Енергомайдан» (Науково-дослідна лабораторія «Енергетичний менеджмент» ТНПУ імені В.Гнатюка, Науково-виробниче об'єднання «Енергетичні технології», підприємство Українські технологічні системи)

м. Тернопіль під головуванням доктора технічних наук, професора, голови Громадської ради при Тернопільській ОДА Валерія Федорейка.

У засіданні взяли участь начальник управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження облдержадміністрації Василь Ясіновський, заступник начальника управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження облдержадміністрації Микола Михальський, начальник відділу енергозбереження управління розвитку інфраструктури, транспорту та енергозбереження облдержадміністрації Михайло Гиренко. Прийнято рішення:

1. В найкоротші терміни (один місяць) у тісній співпраці з Тернопільською ОДА організувати всеукраїнський семінар «Енергозаміщення» на базі виробничих потужностей консорціуму.

2. На зазначених заходах запропонувати діючі проекти, які пройшли виробничі випробування і ввійшли в обласну програму «Стратегія-2020».

3. Виступити з ініціативою про визнання Тернопільщини пілотним регіоном України в галузі енергозаміщення.

4. Розробити практичні рекомендації щодо значного скорочення використання природного газу в енергоємних виробництвах (теплова генерація, сушіння зерна, тощо) за рахунок використання нетрадиційних видів палива (біологічні, комунальні та важко ліквідні відходи) та продовжити зусилля в напрямку організації територіальних енергоаудитів з метою санації енергостагнуючих підприємств області.

5. Прийняти активну участь в міжнародних виставках з енергоефективності з метою популяризації науково-технічної продукції консорціуму «Енергомайдан».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Господарський суд ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ