Степан Барна зустрівся з польськими дітьми,делегація яких перебуває на Тернопільщині з візитом обміну

Степан Барна зустрівся з польськими дітьми,делегація яких перебуває на Тернопільщині з візитом обміну

02.06.16 17:12 0 584
Урочистий прийом керівництва області делегації дітей з Польщі відбувся 1 червня у Тернопільській обласній державній адміністрації. Нагадаємо, діти з Любуського воєводства та міста Зелена Гура Республіки Польща Міжнародний день захисту дітей відзначають саме на Тернопіллі.

«Радий вітати вас у нашому гостинному краї, — зазначив у привітальній промові голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна. — Україна та Польща мають спільну історію. Зокрема, ваш візит у збаразький замок, залишить по собі яскраві й позитивні враження — ви пригадаєте трилогію «Вогнем і мечем», одна з частин якої написана з історії вказаного замку. Безперечно, ви захочете повернутися сюди знову і знову».

У свою чергу голова обласної ради Віктор Овчарук подякував за хороший та змістовний відпочинок у Польщі дітей учасників АТО.

«Історія тернопільської земля одна з найбагатших в Україні, — додав отець Анатолій Зінкевич. — Відтак вам буде цікаво пізнавати її».

На згадку про своє перебування на Тернопільщині діти отримали сувенірні подарунки.

По завершенню урочистостей іноземні гості разом з дітьми учасників АТО взяли участь в обласному марафоні, що являв собою урочисту ходу в супроводі духового оркестру під гаслом ««Діти світу проти війни». Учасники прямували за маршрутом від пам'ятника Незалежності на Театральному майдані до набережної Над Ставом, поблизу готелю «Тернопіль».

Також діти з Республіки Польща долучилися до дитячого флеш-мобу зі спецефектами.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Діти учасників АТО з ...
Наступна новина: Прокуратура Закарпаття ...

КОМЕНТАРІ