З початку року Естонія інвестувала у Тернопільщину 5,4 млн дол. США

З початку року Естонія інвестувала у Тернопільщину 5,4 млн дол. США

02.06.16 15:28 0 621
На Тернопільщині вивчають можливості виробництва екологічно чистого палива. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Степан Барна під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Й.В. пан Сулевом Канніке.

Очільник краю подякував Надзвичайному та Повноважному Послу за підтримку України в нелегкий час, особливо за сприяння в організації реабілітації для учасників АТО.

«У свій час, коли я був народним депутатом, очолював групу дружби «Україна - Естонія». Ця країна мені добре знайома. На вона цікава Тернопільщині як з точки зору інвестицій, так і провадження передового досвіду електронного урядування, - констатував Степан Барна. - Ми зацікавлені у реалізації проектів у сфері енергоефективності та енергозбереження. Зараз посилено працюємо у цьому напрямку. Зокрема, у перелік інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2016 році в Тернопільській області включено 21 енергоефективний проект на суму 18,7млн гривень. Сподіваємося, досвід Естонії у цій сфері буде корисний нам».

Надзвичайний та Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Й.В. пан Сулев Канніке зазначив, що Естонія є серйозним економічним партнером Тернопільщини.

«Естонія входить до п'ятірки основних країн-інвесторів Тернопільщини, на які припадає 75,3% загального обсягу прямих інвестицій, - констатував Надзвичайний та Повноважний Посол. – Зокрема, з початку року в область Естонією інвестовано 5,4 млн дол. США. Крім того, в області працює спільне Українсько – Естонське підприємство «Сегеш – Україна», яке займається виробництвом одягу з текстилю».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ