На Вінничині у Міжнародний день захисту дітей Валерій Коровій привітав зі святом вихованців обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей (+фото)

На Вінничині у Міжнародний день захисту дітей Валерій Коровій привітав зі святом вихованців обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей (+фото)

02.06.16 16:30 0 565
1 червня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей, аби привітати вихованців закладу зі святом.

«Гадаю, всі підтвердять, що добра, теплоти, щирих та хороших людей у світі набагато більше, ніж дехто думає. На превеликий жаль, наше суспільство має певні пороки, але ми повинні все зробити, щоб ви були щасливими, вірили в добро, справедливість, щоб Бог вас оберігав. Ми ж, дорослі, будемо докладати усіх зусиль, аби ваші задуми та мрії втілювалися в життя», - звернувся з вітальним словом до дітей голова облдержадміністрації Валерій Коровій, відтак з побажаннями радості і позитиву презентував у дарунок закладу ноутбук.

Привітав вихованців Центру і Митрополит Вінницький і Барський Симеон. «Ми всі були в тій країні, що називається дитинством, і дуже часто повертаємось туди: не тільки у снах, а й спогадами. Нехай же ваше дитинство буде щасливим та благословенним для вас», - зазначив Владика.

Теплими словами вітань зігрівали діток також численні друзі закладу. Справжнім же дарунком для дітвори стало відкриття літнього басейну, спорудженого на території Центру за спонсорські кошти. Та на цьому свято не завершилося: після концертної програми, яку для гостей підготували вихованці Центру, на дітей чекали спортивні розваги.

Для довідки. Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей створений для тривалого стаціонарного (до 9 місяців) перебування дітей віком від 3 до 18 років, які потребують соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової допомоги. Заклад розрахований на одночасне перебування в ньому до 40 вихованців. тут проживає 31 дитина.

Сюди направляються діти із сімей, в яких батьки з певних причин не можуть забезпечити належного утримання та догляду за дитиною, діти-сироти та позбавлені батьківського виховання, діти, які зазнали насилля, а також безпритульні.

Основне завдання центру - знайти вихованцям нові родини, або ж відпрацювати зі службами у справах дітей комплекс заходів, щоб повернути їх до біологічних родин, якщо там усунуті перешкоди для перебування дітей.































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ