На Вінниччині відзначили День водного господарства (+фото)

На Вінниччині відзначили День водного господарства (+фото)

02.06.16 11:56 0 506
Напередодні професійного свята перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко привітав працівники водного господарства.

Вітаючи присутніх Андрій Гижко зазначив, що Вінниччина є однією із перших областей, яка ще 76 років тому розпочала створення штучних водойм і ставків. Саме 1 червня 1940 року в Літинському районі один із колгоспів розпочав створення великого штучного об'єкту на 130 га. Також, саме в цей день нині в Бершадському районі, а в той час Джулинському, почали створювати першу меліоративну систему на 70 га поливу, а саме крапельне зрошування для садів, городів, для цукрового буряка. Ця система пропрацювало досить великий проміжок часу.

«Нажаль, сучасну галузь водного господарства – це значний комплекс проблем. досить складною є ситуація із річкою Південний Буг. Існують такі ділянки річки, які абсолютно зміліли і це пряма загроза для економіки Вінницького регіону. Адже наповненість річок, малих річок, озер, які входять в басейнове управління – це потреба для економіки сільського господарства», - зауважив А. Гижко,- «Зважаючи на проблемність водозабезпечення області та діяльності регіонального водного господарства, облдержадміністрація проводить необхідні заходи щодо покращення ситуації» - підкреслив перший заступник голови ОДА.

Під час урочистого заходу Андрій Гижко від імені обласної державної адміністрації та обласної ради вручив Почесні грамоти та Подяки кращим працівникам галузі та ветеранам.





















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ