На Вінниччині обговорювали сучасні підходи щодо запровадження енергозберігаючих технологій в закладах соціальної сфери територіальних громад (+фото)

На Вінниччині обговорювали сучасні підходи щодо запровадження енергозберігаючих технологій в закладах соціальної сфери територіальних громад (+фото)

02.06.16 10:09 0 599
Вчора на пленарному засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради , яке відбулось у Томашполі, одним із найважливіших для розгляду було визначено питання сучасних підходів у запровадженні енергозберігаючих технологій в закладах соціальної сфери територіальних громад області.

З даного питання учасників засідання інформував директор Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Сергій Волков. У своїй презентації він охарактеризував поточний стан впровадження енергозберігаючих технологій в області, підкресливши, що загальна економія від заходів із газозаміщення становить за минулий опалювальний сезон близько 3,5 млрд. грн. За його словами, на даний час закладами соціальної сфери області скорочено споживання газу проти минулих років майже вдвічі: минулоріч ними спожито 6,8 млн. кубів блакитного палива. Це стало можливим завдяки заміні у закладах бюджетної сфери газових котлів на такі, що працюють на альтернативних видах палива, а також завдячуючи заходам із утеплення будівель: заміні вікон, утепленню фасадів тощо (повну презентацію наводимо нижче).

Після виступів у обговоренні голова обласної Ради Анатолій Олійник та голова ОДА Валерій Коровій підбили підсумки.

Зокрема, Валерій Коровій наголосив на тому, що не можна допускати випадків, коли заклади, встановивши твердопаливні котли, не перестають опалювати будівлі газом: «Якщо обладнали котельню – забудьте про газ! Допустимим є опалення газом при температурі мінус десять і нижче.

Дрова заготовляйте не у жовтні, а починаючи із серпня, щоб в опалювальний сезон увійти підготовленими».

Очільник області запевнив, що для бюджетників фінансування на закупівлю твердого палива вже цього року буде перенесено рішенням сесії із ІV кварталу на серпень -вересень. Він також зазначив, що для приватних домогосподарств та ОСББ в області буде і надалі створюватись режим найбільшого сприяння в отриманні «теплих кредитів».

Тож своїм рішенням від 31 травня 2016 року Координаційна рада з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради рекомендувала обласній державній адміністрації розробити і подати на розгляд сесії обласної Ради проект Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у Вінницькій області на 2017-2021 роки, залучивши до розробки проекту програми науковців, представників бізнесу, промислових підприємств, асоціацій ОСББ, профільних громадських організацій з метою врахування позицій усіх зацікавлених сторін.

Після завершення пленарного засідання, учасники зібрання ознайомились з роботою закладів соціальної сфери територіальних громад Томашпільського району, відвідавши Томашпільський дошкільний навчальний заклад «Сонечко» (ясла-садок), НВК «Томашпільська загальноосвітня школа і у І-ПІ ступенів - гімназія», Комаргородське вище професійне училище. Увага членів делегації була прикута до запровадження у цих закладах енергозберігаючих технологій.

Учасники виїзної Координаційної ради при голові обласної Ради також ознайомились із роботою Комаргородського стаціонарного відділення постійного та тимчасового проживання Територіального центру соціального обслуговування Томашпільського району, де нині проживають 20 підопічних та оглянули приміщення Комаргородської сільської лікарської амбулаторії загальної практики сімейної медицини після капітального ремонту.

На завершення зустрічі усі її учасники відвідали Олександрівський парк – пам'ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення у с.Благодатне Томашпільського району.

Презентація.ppt



































































































































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Для дітей і ...
Наступна новина: На Вінничині у червні ...

КОМЕНТАРІ