На Вінниччині підписано Меморандум із Спільним Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду» (+фото)

На Вінниччині підписано Меморандум із Спільним Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток,орієнтований на громаду» (+фото)

02.06.16 12:37 0 564
Вчора, 31 травня, під час виїзного розширеного засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради , яке проходило в селищі Томашпіль, між Асоціацією органів місцевого самоврядування Вінниччини та представниками Проекту ЄС/ПРООН МРГ «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» був підписаний Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю. Це дозволить активізувати проектну та грантову діяльність у регіоні, а також отримати інформаційну, консультаційну та методичну допомогу.

У засіданні взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови районних рад та міські голови міст обласного значення, керівники комунальних підприємств та ЗМІ.

«З 2008 року область розпочала активно працювати з проектом «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Перша фаза проекту спрацювала як тренінговий трамплін в подальшій роботі із грантовими проектами. Експерти навчили нас піднімати активність громади, залучати інвестиції на основі співфінансування. Підписання Меморандуму – черговий і більш ефективний етап співпраці: через Вінницьку обласну асоціацію органів місцевого самоврядування, яка має досвід роботи із грантами і розгалужену мережу представництв у районах, поширюватимемо цю діяльність», - прокоментував подію голова Вінницької обласної Ради Анатолій Олійник.

В рамках реалізацїі Проекту МРГ, на Вінниччині було створено 17 ресурсних центрів розвитку громад. Про таку форму співпраці з місцевими асоціаціями інформувала координатор спільного Проекту ЄС/ ПРООН МРГ у Вінницькій області Анастасія Ланіна.

Валерій Коровій, відзначаючи необхідність активізації роботи ресурсних центрів, підкреслив: «Очолювати їх мають креативні люди: молоді і зацікавлені, інакше ресурсні центри не зможуть залучати достатньо інвестиційних коштів».

Органи місцевого самоврядування області сподіваються на подальше інвестування у рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», наразі тривають перемовини щодо четвертої фази проекту.

Довідка:

Перші проекти на Вінниччині з енергоефективності, зокрема, встановлення сонячних батарей у закладах соціальної інфраструктури за підтримки ЄС/ПРОНН МРГ розпочались саме з Томашпільського району. Загалом, з часу дії першої та другої фази проекту, станом на 2015 рік, у рамках співробітництва реалізовано 38 проектів з термомодернізації дитячих садків і шкіл, 17 проектів з відновлення вуличного освітлення, 8 проектів з реконструкції водогонів, 15 – з ремонту ФАПів та будинків культури, а також придбано 8 шкільних автобусів. Вінницька обласна Асоціація органів місцевого самоврядування налічує понад 522 місцевих ради області. Організація відстоює інтереси самоврядної гілки влади Вінниччини та координує дії її представників.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ