За принципової позиції прокуратури,Державний бюджет України поповнився на 150 тис грн,а злочинець буде утримуватись під вартою

За принципової позиції прокуратури,Державний бюджет України поповнився на 150 тис грн,а злочинець буде утримуватись під вартою

03.06.16 10:40 0 630
Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за підозрою одного з мешканців м. Вінниці у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 та ч. 3 ст. 307 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2015 року, підозрюваний незаконно зберігав з метою збуту понад 11 кг канабісу - особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено та понад 100 гр амфетаміну - психотропної речовини, обіг якої обмежено. При цьому, у нього виявлений та вилучений арсенал бойових припасів та вибухових пристроїв – більше 200 шт патронів різного калібру, 5 наступальних ручних осколкових гранат «РГД-5», 3 оборонних ручних осколкових гранати «Ф-1», 7 уніфікованих запалів ручних гранат модернізованих (УЗРГМ-2, УЗРГМ).

Під час розслідування, за узгодженим із прокурором клопотанням, судом обрано підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою, із правом внесення застави у розмірі 150 000 гривень, які через кілька днів були внесені родичами підозрюваного.

Разом з тим встановлено, що підозрюваний у ході розслідування неодноразово без дозволу слідчого відлучався із населеного пункту, де він мешкає, з метою впливу на свідків та їх відмови давати показання проти нього. Також він не здав для зберігання власний паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

У зв'язку із встановленням зазначених фактів, прокуратурою області подано до суду клопотання та відповідні матеріали, за результатами розгляду яких підозрюваному змінено запобіжний захід у вигляді застави на тримання під вартою без права повторного внесення застави, а грошові кошти в сумі 150 000 грн, на підставі ч. 8 ст. 182 КПК України, звернуто в дохід держави та зараховано до спеціального фонду Державного бюджету України.

Додатково слід зазначити, що з метою забезпечення конфіскації, на майно підозрюваного (дві квартири в обласному центрі, дві земельні ділянки та автомобіль) накладено арешт.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 263 КК України, передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років; санкція ч. 3 ст. 307 КК України, передбачає позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мешканці сіл можуть ...
Наступна новина: Відбулася колегія ...

КОМЕНТАРІ