На Вінничині 5 червня – Всесвітній день навколишнього природного середовища

На Вінничині 5 червня – Всесвітній день навколишнього природного середовища

03.06.16 14:02 0 585
Ідея цього свята народилась у 1972 році, коли у Стокгольмі, на конференції ООН з довкілля, делегації Японії та Сенегалу запропонували щорічно відзначати цей день, щоб привернути увагу людства до проблем використання природних ресурсів планети.

В Україні 5 червня стало професійним святом екологів. В області в галузі охорони довкілля працюють департамент екології та природних ресурсів, державна екологічна інспекція, санітарно-епідеміологічна служба, головне управління Держгеокадастру, державна фітосанітарна інспекція, управління лісового та мисливського господарства, БУВР р.Південний Буг, обласний центр з гідрометеорології, управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства та цілий ряд інших державних установ та організацій.

Успішний досвід у здійсненні екологічної освіти та виховання демонструють науковці інституту екології та екологічної кібернетики; науково-дослідної лабораторії екологічних досліджень та екологічного моніторингу “ЕДЕМ” Вінницького національного технічного університету; Вінницького національного аграрного університету; Вінницького державного педагогічного університету. Екологічне виховання юних натуралістів важко собі уявити без участі колективу обласної станції юних натуралістів.

Активну позицію з різноманітних питань екологічної політики займають багато громадських екологічних організацій, що сприяє встановленню партнерських взаємовідносин між ними та органами державної влади. Варто згадати найактивніші громадські екологічні організації, серед яких обласна громадська молодіжна організація "Наше Поділля", Вінницький обласний осередок Всеукраїнської екологічної ліги, Вінницька обласна рада Українського Товариства охорони природи, Вінницька міська громадська організація "Інтереко", обласний осередок Українського товариства птахів, благодійний фонд "Подільська громада", обласна, асоціація захисників довкілля «Явір», Вінницький регіональний центр інформації «Креатив» .

Принципи гармонійного співіснування людини і природи втілюють в життя голови багатьох райдержадміністрацій та місцевих рад, промислових та сільськогосподарських підприємств.

Зі святом, шановні захисники природи!

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Найбільші імпортери ...

КОМЕНТАРІ