Найбільші імпортери Тернопільщини – Польща та Німеччина

Найбільші імпортери Тернопільщини – Польща та Німеччина

03.06.16 14:25 0 621
Зовнішньоторговельний оборот області товарами та послугами за січень - березень 2016 року склав 139,5 млн дол. США, що на 0,3% більше, ніж за січень – березень 2015 року. Обсяги експорту становили 76,5 млн дол. США, імпорту – 63,0 млн дол. США. Сальдо зовнішньої торгівлі позитивне для області – +13,5 млн дол. США.

Про це повідомили в управлінні міжнародного співробітництва та фандрайзингу обласної державної адміністрації.

Основу структури експорту склала продукція за товарними групами електричні машини і устаткування; зернові культури; насіння і плоди олійних рослин; деревина і вироби з деревини; меблі; білкові речовини; жири та олії тваринного або рослинного походження; продукти переробки овочів, плодів.

Експортні поставки товарів здійснювалися, в основному, до Польщі (58,7% у загальному експорті області), Іспанії (5,6%), Ірану (5,3%), Нідерландів (2,7%), Ізраїлю (2,5%), Білорусії (2,4%) тощо.

Структуру імпортних поставок склала продукція за товарними групами електричні машини і устаткування; полімерні матеріали, пластмаси; енергетичні матеріали; риба і ракоподібні; котли, машини, апарати і механічні пристрої; ефірні олії, косметичні препарати; наземні транспортні засоби, крім залізничних; добрива.

Основними постачальниками імпортної продукції в область були Польща (45,5% загального імпорту області), Німеччина (9,9%), Білорусь (7,7%), Китай (3,6%), Італія (3,5%), Угорщина (3,1%).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині 5 червня – ...
Наступна новина: Рівненщина: з нагоди Дня ...

КОМЕНТАРІ