керівники спеціалізованої протипожежної служби ЦЗ Рівненської області розпочали функціональне навчання

керівники спеціалізованої протипожежної служби ЦЗ Рівненської області розпочали функціональне навчання

03.06.16 19:38 0 751
З метою забезпечення виконання вимог розпорядження голови облдержадміністрації від 10 грудня 2015 року № 723, яким затверджено „План комплектування слухачами навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області на 2016 рік”, з 30 травня 2016 року у Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області розпочали функціональне навчання керівники спеціалізованої протипожежної служби ЦЗ Рівненської області.

У проведенні занять взяли участь начальник Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Рівненській області полковник служби ЦЗ Сергій Крук, заступники начальника ГУ ДСНС області та начальник Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області полковник служби ЦЗ Сергій Вовчук.

Розпочавши навчання Сергій Крук підкреслив, що на сьогоднішній день особливу увагу необхідно приділяти питанням функціонування спеціалізованої протипожежної служби ЦЗ та проведенням профілактичної роботи з попередження виникнення пожеж у природних екосистемах, загорань на торфовищах, лісових масивах, сміттєзвалищах, відкритих ділянках територій та сільгоспугіддях. Також актуальна плідна співпраця аварійно-рятувальної служби з органами місцевого самоврядування, для створення по області місцевих пожежних команд.

Метою навчання є своєчасне і систематичне оновлення, поглиблення спеціальних знань і умінь щодо забезпечення та функціонування спеціалізованої протипожежної служби цивільного захисту області, заходів запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, реагування та ліквідації їх наслідків, готовності до якісного виконання своїх посадових обов’язків у сфері цивільного захисту.

В ході навчального процесу викладачі Центру розкрили поняття про режими функціонування єдиної державної системи цивільного захисту. Докладно проінформували про надзвичайні ситуації та їх класифікацію, модифікацію та можливості сучасних засобів індивідуального захисту від небезпечних хімічних речовин, організацію та планування протипожежної служби ЦЗ. Крім того увага учасників навчального процесу була звернута на приведення у відповідність плануючої документації служби згідно вимог Кодексу ЦЗ та нових законодавчих актів.

Начальник НМЦ ЦЗ та БЖД Рівненської області полковник служби ЦЗ Сергій Вовчук, під особистим контролем якого відбувається функціональне навчання, проінформував про те, що фахівці Центру завжди готові надавати методичні матеріали щодо оформлення документації з організації та планування служби цивільного захисту в області.

Як підсумок слухачі відповідали на тестові запитання, ще раз перевіряючи рівень тих знань та умінь, які вони мали та отримали вході навчання.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судитимуть посадовця ...
Наступна новина: У Тернополі з’явився новий ...

КОМЕНТАРІ