Які є різновиди сталевого дроту?

Які є різновиди сталевого дроту?

03.06.16 00:29 0 833

З огляду на зростаючі темпи будівництва в нашій країні, такий вид металопродукції, як сталевий дріт користується особливою популярністю.

Сталевий дріт - це дуже популярний металевий виріб, на основі якого виробляють вже інші деталі. Більшість сталевих виробів повсякденного застосування повністю, або частково складаються з дроту. До речі, придбати сталеву проволоку всіх видів ви можете в компанії "Укрпромсталь": ukrpromsteel.com.ua.

Сталевий дріт використовується в самих разноманітних галузях, починаючи від будівництва і закінчуючи сферою важкого машинобудування. З цим пов'язана велика кількість видів дроту, що випускається.

Ось лише кілька з них:

  • колючий дріт;
  • дріт егоза;
  • в'язальний дріт;
  • пружинний дріт та ін.

Ціна дроту безпосередньо залежить від матеріалу, з якого він виготовлений. Так до найбільш дорогих можна віднести дріт з нержавіючої сталі, поскільки він більш довговічний. Також ціна може варіюватися від діаметра (вимірюється в мм), так дріт меншого діаметра коштує, як правило, дорожче. Наприклад, дріт 1.2 або дріт 2, будуть коштувати дорожче, ніж дріт 6, дріт 8 або дріт 10, навіть за умови що зроблені вони з одного і того ж матеріалу.

Існує безліч способів застосування металевого дроту

З дроту роблять сітку, егоза і колючий дріт використовуються при зведенні огорож. Нержавіючий дріт використовується, для об'єктів де потрібна підвищена міцність. Оцинкований дріт застосовується в електророботах для заземлення, але так само може використовуватися і як звичайний сталевий дріт катанка, в тому випадку якщо Ви хочете продовжити термін служби об'єктів.

Дріт сталевий, підрозділяється на такі види:

  • канатний (ГОСТ 7372-79). Застосовується для виготовлення канатів;
  • луджений кабельний (ГОСТ 3920-70). Призначений для виготовлення проводів, шнурів і кабелів.

Дріт в'язальний

Це довгомірний металевий виріб круглого перетину. Виготовляється з катанки методом волочіння. Дріт в'язальний робиться зі сталі з низьким вмістом вуглецю, тому є пластичним, високоміцним і не вимагає збільшеної витрати.

Цинкове покриття в'язального дроту забезпечує антикорозійну стійкість. Дріт в'язальний найбільш часто використовується для упаковки продукції, виготовлення деталей, обв'язки арматури і для армування при будівництві. Дріт в'язальний може бути з термообробкою, покриттям або без них.

Дріт ВР

Це дріт, який використовується для армування ЗБВ конструкцій, які перебувають під напругою і без напруги. Завдяки перетинам, які знаходяться на дроті, відбувається більш краще зчеплення дроту з бетоном, так само його використовують для виробництва сітки, що використовується для зміцнення підлоги.

Згідно ГОСТ 2333-74 дріт ВР класифікується:

  • за формою;
  • станом поверхні;
  • за хімічним складом;
  • за механічними властивостями.

Випускається дріт ВР в бухтах від 800 кг.

Дріт колючий

Це готова до застосування продукція, яка застосовується для огородження та захисту периметра будівель або майданчиків, наприклад колючий дріт егоза.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Холодне копчення: що це?

КОМЕНТАРІ