Холодне копчення: що це?

Холодне копчення: що це?

03.06.16 00:47 0 1074

Різні види копчення ще здавна використовуються для термічної обробки різноманітних продуктів. Копчення - це не просто спосіб зробити з делікатного продукту блюдо з більш довгим терміном зберігання, це ще й можливість надати їжі чудові аромо-смакові якості. Незважаючи на технічні досягнення в плані приготування продуктів, як і раніше приготування страв за допомогою копчення актуально і затребуване.

Холодне копчення - основи і принципи процесу

Основну роль при копченні грає дим, який надходить до продукту і надає готовій страві неймовірно апетитний запах і дивовижний смак. У продажу сьогодні є безліч варіантів коптилень і димогенераторів. До речі, придбати генератор холодного диму ви можете на сайті: cosmogen.com.ua.

Приготування продуктів холодного копчення - це процес нешвидкий, але і не вимагаючий особливих навичок.

Умови, які необхідно дотримуватися при холодному копченні:

  • продукти перед копчення необхідно обробити - почистити, промити, посолити і трохи підвялити, просушити;
  • димова обробка продуктів повинна бути тривалою - це займає від кількох годин до 5 днів;
  • температура диму, який надходить повинна бути мінімальною;
  • в основному використовуються тирса з плодових дерев, але ні в якому разі не з хвойних, інакше страва буде безнадійно зіпсована.

Процес проведення холодного копчення включає в себе безліч різноманітних тонкощів і нюансів, які слід дізнатися. Залежно від умінь людини, що готує і точності дотримання вимог до копчення буде відрізнятися і результат.

Навіть генератор диму має вагоме значення - в залежності від його конструкції буде відрізнятися інтенсивність копчення і, відповідно, результат.

Найважливіше в димогенераторі - це правильне розташування всіх частин і надходження диму невисокої температури. Завдяки виконанню даних вимог продукти набувають презентабельного золотистого кольору і стають неймовірно смачними.

Дим в генераторі утворюється з тирси (іноді - трісок), причому рекомендується використовувати певні види деревини:

  1. вишня;
  2. вільха;
  3. яблуня;
  4. верба;
  5. груша.

Смакові, ароматичні та колірні характеристики страви будуть виходити різними, якщо використовувати ту чи іншу деревину.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ