Головна Мапа сайту RSS-експорт додати новину
 
про нас регіони вхід
Волинь | Закарпаття | Івано-Франківщина | Львівщина | Рівненщина | Тернопільщина | Буковина
Економіка | Політика | Суспільство | Культура | Наука/Освіта | Спорт | Релігія | Здоров'я | Кримінал | Надзвичайні події | Інші події | Шоу-бізнес

Холодне копчення: що це?



00:47
03.06

Різні види копчення ще здавна використовуються для термічної обробки різноманітних продуктів. Копчення - це не просто спосіб зробити з делікатного продукту блюдо з більш довгим терміном зберігання, це ще й можливість надати їжі чудові аромо-смакові якості. Незважаючи на технічні досягнення в плані приготування продуктів, як і раніше приготування страв за допомогою копчення актуально і затребуване.


Холодне копчення - основи і принципи процесу


Основну роль при копченні грає дим, який надходить до продукту і надає готовій страві неймовірно апетитний запах і дивовижний смак. У продажу сьогодні є безліч варіантів коптилень і димогенераторів. До речі, придбати генератор холодного диму ви можете на сайті: cosmogen.com.ua.

Приготування продуктів холодного копчення - це процес нешвидкий, але і не вимагаючий особливих навичок.

Умови, які необхідно дотримуватися при холодному копченні:



  • продукти перед копчення необхідно обробити - почистити, промити, посолити і трохи підвялити, просушити;

  • димова обробка продуктів повинна бути тривалою - це займає від кількох годин до 5 днів;

  • температура диму, який надходить повинна бути мінімальною;

  • в основному використовуються тирса з плодових дерев, але ні в якому разі не з хвойних, інакше страва буде безнадійно зіпсована.


Процес проведення холодного копчення включає в себе безліч різноманітних тонкощів і нюансів, які слід дізнатися. Залежно від умінь людини, що готує і точності дотримання вимог до копчення буде відрізнятися і результат.

Навіть генератор диму має вагоме значення - в залежності від його конструкції буде відрізнятися інтенсивність копчення і, відповідно, результат.

Найважливіше в димогенераторі - це правильне розташування всіх частин і надходження диму невисокої температури. Завдяки виконанню даних вимог продукти набувають презентабельного золотистого кольору і стають неймовірно смачними.

Дим в генераторі утворюється з тирси (іноді - трісок), причому рекомендується використовувати певні види деревини:



  1. вишня;

  2. вільха;

  3. яблуня;

  4. верба;

  5. груша.


Смакові, ароматичні та колірні характеристики страви будуть виходити різними, якщо використовувати ту чи іншу деревину.










Наступна новина: Яка сантехніка найкраща і як її вибрати?
Попередня новина: Які є різновиди сталевого дроту?
Поточний рейтинг: 3
1 2 3 4 5
Переглядів: 318

Сьогодні читають

13:07 26.09 Здоров'я жінки після 50 років: Що потрібно знати?
14:00 26.09 Создание лендинг пейдж – быстро и профессионально
14:02 26.09 Как ухаживать за золотыми кольцами и другими украшениями
15:34 26.09 Кухонные мойки Teka: Основные преимущества
12:41 26.09 Життя в картонній коробці

Коментарі

Кількість коментарів: 0

Додати коментар
Псевдо:
Введіть текст коментаря:

Введіть код захисту
Більше новин
Рекомендуємо :: ::
Інші новини:
- Україна
- Світ
- Актуальне
- Рейтинг новин
- Найкоментованіше
- Популярне
Інші регіони
- Центр
- Північ
- Південь
- Захід
- Схід
Також дивіться
- Бліц-опитування
- Інформаційні партнери
- Висловіть думку
- Персона
- IT-новини
- Лист читача
- Останні коментарі



Rambler's Top100

Всі права застережено. Власниками матеріалів, розміщених на сайті є їх автори. При публікуаванні матеріалів з сайту, посилання на УкрЗахідІнформ (у випадку публікуванні в інтернеті - відкрите для пошукових систем гіперпосилання в першому абзаці або заголовку на http://uzinform.com.ua/) або на джерело, вказане в матеріалі, обов'язкове. Якщо автор не згідний з розміщенням матеріалу на УкрЗахідІнформ, при першому ж повідомленні адміністрації сайту по адресі webmaster@uzinform.org.ua, матеріал буде вилучено. Редакція не завжди поділяє думку авторів матеріалів, розміщених на ресурсі.
© 2008-2013 УкрЗахідІнформ
Розробка APGroup