Буковина: за кордон на «Мерседесі» з підробленим техпаспортом…

Буковина: за кордон на «Мерседесі» з підробленим техпаспортом…

04.06.16 16:39 0 621
Працівники Територіального сервісного центру МВС, що в Чернівцях, перевірили свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, яке надійшло до них поштою з Румунського консульства, і викликали поліцію…

— Ми з’ясували, — розповідає провідний спеціаліст ТСЦ кандидат юридичних наук Олександр Цуркан, — що в обліковій базі даних техпаспорт не значиться на громадянці України, у якої румунські компетентні органи його вилучили, запідозривши якесь правопорушення. Тобто, бланк документа не відповідає бланкам, зареєстрованим в інформаційній базі НАІС. Тому ми відреагували на цей факт викликом оперативної групи поліції, яка зафіксовала подію. Далі свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу спрямовується в НДКЦ, де експерт також має прийняти відповідне рішення.

За словами фахівця, на територіях Іспанії, Італії, Португалії, Румунії чимало наших земляків перевозять громадян на «бусиках». Не винятком є ситуації, коли той чи інший «Спринтер», придбаний для закордонних подорожей, нерозмитнений, з перебитим номером кузова чи двигуна. Але питання в тому, що співробітники іноземної держави у разі виявлення того чи іншого правопорушення нашими водіями не мають доступу до національної бази даних. В данному випадку свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу громадянки України виявилось фіктивним. Справою займуться слідчі органи.

Прес-служба РСЦ МВС в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку VIP- автівки ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ