Чернігів закупає 10 нових тролейбусів та готує новий тролейбусний маршрут

Чернігів закупає 10 нових тролейбусів та готує новий тролейбусний маршрут

04.06.16 17:57 0 665
10 червня Чернігів визначиться з тим, у кого та за якою ціною будуть закуплені 10 нових тролейбусів. Цього дня мають бути розкриті пропозиції учасників тендеру, оголошеного 29 березня, та визначено його переможця.

Про це повідомив заступник Чернігівського міського голови Олександр Кириченко 1 червня на нараді, присвяченій презентації нової схеми маршрутів пасажирських перевезень міста Чернігова.

Він, зокрема, сказав:

- Я з самого початку говорив і зараз наголошую, що пріоритету розвитку електротранспорту в Чернігові ніхто не відміняв. Але з тим рухомим складом, який є на щось декларувати було би безглуздо.

Коли ще не було ніяких маршрутних таксі, місто обслуговувалося 144 тролейбусами. Звісно, зараз такої кількості не потрібно. По-перше, це було би неефективно, по-друге, зараз такої кількості працюючих тролейбусів навіть нема.

За новими розрахунками, їх Чернігову треба 82 одиниці, плюс 7% обов'язково береться в резерв. Тобто це до 90 тролейбусів потрібно – не тих, що горять і ламаються, а таких, що реально працюють. Коли ми це забезпечимо, практика покаже, що там, де буде дублювання, маршрутні таксі поступово з маршрутів підуть.

Тобто наше завдання зараз – максимально наповнити новими сучасними тролейбусами транспортну мережу. І 10 червня після відкриття пропозицій тендеру стане зрозуміло, в якого виробника закупатимуться ці нові тролейбуси, якими саме вони будуть.

Також заступник міського голови повідомив присутнім, серед яких було багато журналістів, що зараз у Чернігові триває не тільки оновлення рухомого складу тролейбусного парку, а й оновлення контактної мережі. А саме, по вул. Козацькій вже закінчується прокладання нової тролейбусної лінії, по якій буде пущено новий тролейбусний маршрут №11 (Бобровиця – вул. Незалежності). Планується, що контактна мережа там буде підключена вже в цьому місяці, а маршрут запрацює у липні-серпні:

- До кінця червня ми почнемо випробовувати цю лінію, побачимо можливі зауваження, а з липня будемо наповнювати її тролейбусами, бажано новими.

Тролейбуси закупаються за кошти бюджету м. Чернігова.

Дивыться також:

У Чернігівській міській раді презентували нову транспортну мережу міста

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ