Чернігів: Увага: про участь у грантових програмах

Чернігів: Увага: про участь у грантових програмах

04.06.16 20:07 0 733
Департамент економічного розвитку облдержадміністрації повідомляє про грантові проекти для підтримки неурядових організацій.

Фонд малих грантів від Швейцарської агенції розвитку та співробітництва:

Швейцарське бюро співробітництва в Україні представляє Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (ШАРС/БЭС) і адмініструє ряд невеликих проектів, які в першу чергу призначені для підтримки неурядових організацій.

Основні напрямки, за якими підтримуються малі проекти:

Охорона здоров'я.

Верховенство права; юстиція.

Місцеве врядування і децентралізація.

Сприяння розвитку торгівлі; розвиток малих і середніх підприємств (МСП).

Стале використання енерго- та водних ресурсів; екологія.

Соціальні послуги.

Заходи у сфері культури.

Проект, який подається на розгляд, має залучати місцеві ініціативи та враховувати потреби спільноти і питання рівноправної участі, а також вивчати та просувати нові ідеї і підходи області.

Кандидати повинні бути зареєстрованими українськими неурядовими організаціями з відповідною організаційною структурою та мати підтверджену спроможність в управлінні фінансовими ресурсами.

У виняткових випадках можуть також бути розглянуті пропозиції від комерційних, урядових та міжнародних організацій.

Для того, щоб мати право на підтримку, проектні пропозиції повинні відповідати таким умовам:

Бюджет зазвичай становить 100 000 - 250 000 грн, перевагою буде власний внесок заявника у проект — як у грошовій, так і в натуральній формі.

Витрати мають бути спрямовані головним чином на діяльність: придбання обладнання, а також ознайомлювальні поїздки, стипендії та благодійні заходи не будуть підтримуватися.

Тривалість проекту може становити максимально 12 місяців: проектна діяльність та підсумкова звітність мають бути завершені протягом цього часу.

Фонд малих грантів може підтримати неурядову організацію лише один раз.

Електронні копії проектних пропозицій для попереднього розгляду потрібно надсилати протягом року на адресу електронної пошти Швейцарського Бюро співробітництва в Україні: kyiv@eda.admin.ch

SmallProjects- ApplicationForm

Програмна ініціатива «Громадське здоров'я Міжнародного фонду «Відродження» оголошує Конкурс малих грантів «Підтримка ініціатив громадських організацій до Всесвітнього дня паліативної допомоги «Паліативна допомога дітям».

Мета конкурсу – підтримати ініціативи громадських організацій до Всесвітнього дня паліативної допомоги у 2016 році, що відзначається у другу суботу жовтня, спрямовані на покращення поінформованості суспільства щодо права на отримання якісної паліативної допомоги всіма категоріями населення.

Учасники конкурсу – громадські організації, благодійні фонди, ініціативні групи, які працюють у сфері паліативної допомоги в Україні.

Термін виконання проекту не повинен перевищувати 2 місяців.

Загальний бюджет конкурсу – 510 000 гривень.

Максимальний розмір гранту – 50 000 гривень.

Останній термін подання проектів – 2 червня 2016 року.

Оголошення результатів – до 2 липня 2016 року.

Пріоритети конкурсу:

- привернення уваги місцевих громад до проблем пацієнтів, які мають невиліковні захворювання та потребують паліативної допомоги (зокрема дітей і молодих людей);

- консолідація зусиль громад для прийняття системних рішень щодо забезпечення важкохворих пацієнтів якісною допомогою;

- проведення широкої інформаційної кампанії в межах відзначення Всесвітнього дня паліативної допомоги (http://www/worldday.org);

- залучення додаткового фінансування для підтримки установ та організацій, що надають паліативну допомогу конкретній громаді.

Можливі ініціативи в межах малого гранту:

• проведення благодійних заходів, концертів, вуличних акцій, мистецьких заходів або конкурсів для збору благодійних коштів на підтримку місцевих служб паліативної допомоги (за умови забезпечення прозорості збору й використання благодійних внесків).

• залучення місцевих і всеукраїнських ЗМІ до висвітлення питань організації та надання паліативної допомоги в Україні, зокрема забезпечення паліативних пацієнтів всіх вікових категорій адекватним знеболенням;

• залучення представників місцевих громад до обговорень та оцінки потреб в паліативній допомозі;

• проведення акцій просвітницького характеру щодо цілей і завдань паліативної допомоги серед представників місцевих громад;

• надання консультацій та проведення обговорення з органами місцевого врядування щодо створення системи паліативної допомоги в місті\районі\області.

Програма не підтримуватиме проектів, спрямованих на закупівлю медичного обладнання та медикаментів. Кожна організація може подати на конкурс тільки один проект.

Програма забезпечить усіх грантоотримувачів інформаційними матеріалами щодо паліативної допомоги (листівки, буклети). Переможців конкурсу буде запрошено на зустріч грантоотримувачів у Києві.

Програма не надає грантів: прибутковим організаціям, політичним партіям, релігійним громадам і приватним (фізичним) особам. Надісланих факсом і лише електронною поштою проектів не розглядатимуть. Про результати конкурсів учасників повідомлять листом.

Проекти слід оформляти за стандартною аплікаційною формою.

Оригінал проекту та 1 копію слід подати чи надіслати поштою на адресу:

Міжнародний фонд “Відродження ”

вул. Січових Стрільців, 46, м. Київ, 04053

Програмна ініціатива “Громадське здоров 'я ”.

Проект також обов'язково слід надіслати на електронні адреси shapoval@irf.ua та shuliak@irf.ua.

Додаткова інформація

Контакти: Програмна ініціатива «Громадське здоров'я»

Ксенія Шаповал, shapoval@irf.ua Ярослава Шуляк, shuliak@irf.ua

Тел. (044) 461 97 09

Європейський культурний фонд (Europeanculturalfoundation, ECF) виділяє гранти з метою підтримки всіх видів мистецтва: музики, театру, танцю, кіно, документалістики, мультимедіа, фотографії, дизайну, моди та інших видів мистецтва.

Програма «Крок за межі» (StepBeyondTravelGrants) спрямована на вивчення та обмін думками, навичками і натхненням між учасниками. Підтримувана Фондом поїздка повинна стати початком довгострокового співробітництва, а проекти, що виникли в результаті, впливати на місцевий або регіональний мистецький такультурний контекст, культурну політику.

Розмір гранту складає від 250 до 700 доларів (залежно від країни призначення), які виділяються на покриття транспортних витрат. Грант буде виплачений після того, як поїздка відбулася.

У конкурсі можуть взяти участь перспективні художники та працівники культури кожної сфери сучасного мистецтва, які хочуть перетнути кордони всередині європейського простору для відкриття нових територій, розвитку співробітництва та партнерства. Фонд прагне підтримати діячів культури і мистецтва, які подають надії, і у яких ще не було можливостей подорожувати. Тому перевага віддається кандидатам у віці від 18 до 35 років, які перебувають на початковій стадії своєї кар'єри (перші 10 років діяльності у відповідній сфері).

Не фінансуються поїздки, учасники яких не мають зарубіжних партнерів (приймаючої сторони).

Для того щоб взяти участь у конкурсі, кандидатам необхідно:

- зареєструватися на ECFLabs(http://ecflabs.org/user)

- заповнити онлайн-заявку (http://ecflabs.org/step-beyond-apply?gids[]=4707#group_step_1), яка включає особисті дані кандидата, обґрунтування мети поїздки, зазначення одного зацікавленого партнера або приймаючої сторони в країні призначення і добре пророблений маршрут;

- завантажити резюме або біографію (максимум 1 сторінка);

- долучити опис власного проекту, його бюджет і передбачувані результати.

Заявка має бути заповнена англійською мовою і відповідати всім критеріям.

Документи приймаються протягом всього року, термін їх розгляду займає 1 місяць.

Додаткова інформація за посиланням

http://www.cultura.kh.ua/uk/activities/grants-investments/open-grant/3103-trevel-granti-dlja-ta-pratsivnikiv-kulturi-vid-250-do-700-dolariv

Департамент економічного розвитку облдержадміністрації просить ознайомитися і повідомити (oblinvest@ukr.net) про участь у грантовій Програмі.

За інформацією Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Вінничина: на Ямпільщині ...

КОМЕНТАРІ